Šta im je to Hrvat uradio? Nerealna scena s Livakovićem pred meč kojeg čeka 60 miliona ljudi!

Sve smo vidjeli, ali ovo baš i ne

Šta im je to Hrvat uradio? Nerealna scena s Livakovićem pred meč kojeg čeka 60 miliona ljudi!

Admin Čaušević

Pred utakmicu koju čeka cijela Turska na tribinama stadiona Sukru Saracoglu viđena je zaista zanimljiva scena. Glavni protagonist je bio dvojnik Dominika Livakovića. 

Fenerbahce i Galatasaray vode veliku borbu za titulu prvaka Turske pa svi navijači ova dva kluba kojih ima na milione s nestrpljenjem su dočekali i taj dan te prvi ovosezonski okršaj.

Tribine stadiona Sukru Saracoglu su bile pune sat i pol prije utakmice, a jedan navijač Fenerbahcea je privukao posebnu pažnju.

Vidjeti nekog navijača u dresu voljenog kluba tokom utakmice je normalna pojava, ali i dočekati da gledatelj bude obućen u golmansku opremu od glave do pete to je baš iznenađenje.

Upravo je to uradio jedan očigledno starstveni ljubimac istanbulskih "žuto-plavih" pošto je obukao opremu hrvatskog golmana i to praktično od glave do pete.

Oglasi

Navijač Fenerbahche je na sebi nosio dres, šorc, pa čak i rukavice kao Livaković, a jedino su mu falile još kopačke. 

Iako se proteklih sedmica suočavao sa ozbiljnim kritikama sluteći po obućenom navijaču hrvatski golman je očigledno zaludio pojedine Turke.

Jedan od navijača Fenerbahcea je očigledno zaluđen Dominikom Livakovićem

Inače, pred samo zaigrajavanje navijači oba kluba predvođeni Dušanom Tadićem i Livakovićem su poslali poruku koja je ujedinila 60 miliona Turaka.

Naime, na baneru igrači Galatasaraya i Fenerbahcea su izrazili šaučešće ubijenim vojnicima turske vojske koji su stradali nekoliko dana na zadatku u Iraku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na taj način su ljuto rivalstvo koje je među najžešćim na svijetu ostavili po strani te su ujedno dobili i podršku cijelog stadiona.

Turcu su poznati kao veliki fanatici i iskrene patriotet te vrlo često iskazuju ljubav prema domovini te obraćaju pažnju na svaki detalj što je očigledno bio slučaj i pred derbi Fenerbahcea i Galatasaraya.

Top Komentari

CeZenicaLik
Sportsko novinarstvo nula.Naslovi i komentari katastrofalni i napisani bez cinjenica i poruke
4 0
rekordmeister
sta je stvar sa ovim novinarima i Livakovicem pa se ovoliko forsira, nije naš a nije ni ronaldo ni mesi....u cemu je kvaka....da je bolji golman branio bi u ligi petice
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti