Turci su danas vidjeli tamnu stranu Dominika Livakovića, navijači Fenera nisu imali milosti

Spasio ga Michy Batshuayi

Turci su danas vidjeli tamnu stranu Dominika Livakovića, navijači Fenera nisu imali milosti

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea pobijedili su danas u gostima Kayserispor sa 4:3 u sjajnom meču 17. kola turske Superlige. Odličan meč odigrao je Michy Batshuayi koji je zabio hat-trick, dok se na udaru velikih kritika našao hrvatski golman Dominik Livaković.

Fenerbahče je danas igrao bez svog najboljeg strijelca i kapitena Edina Džeke koji je propustio meč zbog lakše povrede, ali izostanak bh. napadača se nije toliko osjetio.

Ismail Kartal šansu je dao Batshuayiju koji je inače Džekina rezerva, te je Belgijanac odigrao fantastičnu utakmicu i postigao je čak tri gola i jasno da je najzaslužniji što je Fenerbahče došao do tri boda.

Kayseri je pružio odličan otpor iako je gubio sa 2:0 i 3:1 na kraju su domaći došli do 3:3, no pobjedu Fenerbahčeu golom iz penala u samom finišu utakmice donio je upravo Batshuayi.

Međutim, na udaru kritika navijača Fenerbahčea nakon meča našao se po prvi put ove sezone Dominik Livaković koji nije previše briljirao na današnjoj utakmici.

Oglasi

Livaković je primio čak tri gola, a dva su mu navijači Fenera itekako zamjerili. Kod prvog gola je pokazao svoju najveću slabost, a to su duge lopte na koje Livaković često donese pogrešnu odluku.

Znao je kiksati nepotrebnim istrčavanjem, a danas ga je koštalo što nije izletio na dugu loptu kada je Kemen postigao gol za 1:2, a taj trenutak pogledajte na video ispod od 3:35.

Također, Livaković se našao na udaru navijača Fenerbahčea i u 73. minuti kada je Kayserispor poravnao na 3:3. Gol je postigao Cardoso, a navijači Fenera smatraju da je Hrvat morao dosta bolje reagovati i u toj situaciji.

[twitter]https://twitter.com/anlikgol_/status/1737497819336835341[/twitter]

Ipak, na Livakovićevu sreću to na kraju nije koštalo Fenerbahče koji je uspio da dođe do pobjede nekoliko minuta kasnije kada im je sudija svirao penal, a precizan s bijele tačke bio je Batshuayi koji je tako krunisao svoj hat-trick.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče je ostao prvi i ima 43 boda, dok drugoplasirani Galatasaray ima tri boda manje, ali ovaj tim utakmicu 17. kola tek treba da odigra večeras kada na svom stadionu od 18 sati dočekuje Karagumruk.

Top Komentari

Interesantno kad god je Fenerbahce bio u krizi rezultata na utakmici, tu je uvijek bio sudija da pogura Fenerbace time sto ce dosuditi penal u korist Fenera, evo i sada primjera radi kod rezultata 3:3 sudija sudi penal u korist Fenera, eto sada razumijem zasto je utakmica prekinuta izmedju Instanbulsspora i Trabzonspora, jer u turskoj super ligi sudije prave rezultate.
0 1
user1676568537
Neumoran si brate. Imas li neku naknadu od Livakovica?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi