Michy Batshuayi maksimalno iskoristio odsustvo Edina Džeke: Hat-trick i velika pobjeda za Fenerbahče
Michy Batshuayi postigao hat-trick na gostovanju kod Kayserispora.

Slavili na gostovanju kod Kayserispora

Michy Batshuayi maksimalno iskoristio odsustvo Edina Džeke: Hat-trick i velika pobjeda za Fenerbahče

E. Ganibegović

Fenerbahče danas je upisao novu pobjedu. Maksimalno je odustvo Edina Džeke iskoristio njegov prvi konkurent, Michy Batshuayi, te je postigao hat-trick na vrućem gostovanju.

U okviru 17. kola turske Super Lige Fenerbahče je s 3:4 slavio kod Kayserispora, a briljirao je s tri postignuta gola Michy Batshuayi.

Gosti već u osmoj minuti dolaze do prednosti. Fred je asistirao za Cengiza Undera koji pogađa mrežu domaćina.

Veliki promašaj Sazdagija u 23. minuti kaznio je 17 minuta kasnije Michy Batshuayi na asistenciju danas sjajnog Undera.

Ipak, nadu domaćem timu u nadoknadi prvog dijela dao je Kemen, te smo uživali u sjajnom drugom poluvremenu.

Povisio je Fenerbahče na 1:3 preko Batshuayija u 50. minuti, no samo tri minute kasnije dosuđen je penal za domaće nakon što je Djiku igrao rukom, a u 2:3 je to pretvorio Thiam.

Oglasi

Nešto manje od 20 minuta kasnije bio je asistent za Cardosa koji pogađa za 3:3, ali veoma brzo penal je dobio i Fenerbahče, odgovornost je preuzeo Michy Batshuayi, kompletirao hat-trick i donio pobjedu gostima.

Veliku katastrofu doživio je Fenerbahče u nadoknadi jer je isključen Fred i on neće moći igrati u narednom kolu koje donosi veliki derbi za Fenerbahče.

Edin Džeko danas je odmorio zbog lakše povrede, a njegov izostanak je maksimalno iskoristio Michy Batshuayi i skrenuo veliku pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon ovog trijumfa Fenerbahče je prvi s 43 boda, tri više od Galatasaraya koji ima meč manje. Ova dva tima će za četiri dana igrati veliki derbi. Kayserispor je treći s 29 bodova.

Super Lig, 17. kolo:

Kayserispor - Fenerbahče 3:4 

Top Komentari

Fizo
Nije to Fenerbahče kao kad igra Edin.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi