Dernek može početi: Čuveni udarač stiže u Istanbul i čuvat će leđa Džeki, Tadiću i Livakoviću
Foto - EPA

Stefan Savić počeo pregovore

Dernek može početi: Čuveni udarač stiže u Istanbul i čuvat će leđa Džeki, Tadiću i Livakoviću

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče pokušat će do titule prvaka Turske doći s balkanskim snagama. Proteklog ljeta u klub su stigli Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković, blizu dolaska je i Rade Krunić, no ni tu se istanbulski tim ne zaustavlja jer su krenuli i po Crnogorca Stefana Savića.

Crnogorski defanzivac Stefan Savić karijeru bi mogao nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea. Pregovori o njegovom angažmanu su počeli.

Njegov agent Žarko Peličić stigao je danas u Istanbul. Obavio je pregovore s čelnicima Fenerbahčea i neće biti iznenađenje ako 33-godišnji defanzivac pojača odbranu plavo-žutih.

Igrači iz bivše Jugoslavije očigledno se smatraju receptom za uspjeh u Fenerbahčeu. Stvara se već prava kolonija u klubu, a pored Savića jako blizu je dolaska i reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić.

Podsjetimo, prethodnog ljeta u ovaj klub su stigli Edin Džeko, koji je odmah uzeo kapitensku traku, reprezentativac Srbije Dušan Tadić, te sjajni hrvatski golman Dominik Livaković.

Oglasi

Fenerbahče je ove sezone zagrizao maksimalno za osvajanje titule prvaka Turske. Na nju čekaju već deceniju i bacili su sve karte na ovu sezonu.

Stefan Savić ima bogatu karijeru

Iskusni crnogorski defanzivac Stefan Savić iza sebe ima zaista bogatu i uspješnu karijeru.

Trenutno je 33-godišnjak član madridskog Atletica. Među Jorgandžijama je još od 2015. godine i učestvovao je u velikim uspjesima tima kojeg predvodi Diego Simeone.

Prije dolaska u Španiju proveo je tri sezone u Fiorentini, te sezonu u Manchester Cityju, gdje je igrao s Edinom Džekom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Karijeru je počeo u BSK Borči, a kratko vrijeme proveo je u beogradskom Partizanu, koji ga je gurnuo prema velikom transferu u City.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je ukupno 72 utakmice i postigao je devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi