Livaković nije imao mira sve dok nije uzeo mobitel u ruke - Pozivi su spriječili veliki skandal
Hrvatski golman bio je spreman otići istog trenutka iz Turske (Foto: Pixsell / Matija Habljak)

Hrvat se predomislio

Livaković nije imao mira sve dok nije uzeo mobitel u ruke - Pozivi su spriječili veliki skandal

Midhat Šljivak

Hrvatski golman Dominik Livaković (29) bio je spreman napustiti Fenerbahče nakon što je fizički napadnut od strane navijača Trabzonspora. Ipak, odluku je povukao nakon nekoliko telefonskih poziva i razgovora s porodicom i menadžerima.

"Turska je za mene gotova priča. Ne želim više ovdje ostati. Odlazim!", saopštio je hrvatski golman Dominik Livaković rukovodstvu i stručnom štabu Fenerbahčea nakon što je krvnički napadnut od strane navijača Trabzonspora.

Livaković je dobio žestok udarac u glavu, nekoliko minuta kasnije donio je odluku da želi otići iz kluba.

Satima su trajala uvjeravanja predsjednika Alija Koča i trenera Ismaila Kartala da takvu odluku ne donosi 'vruće glave'. Bili su u pravu jer je 29-godišnji čuvar mreže promijenio odluku nakon nekoliko telefonskih poziva.

"Livaković se smirio nakon razgovora s porodicom. Pozvao ih je iz svlačionice, a potom se čuo s menadžerima i odustao je od odluke da napušta Fenerbahče", navode turski mediji.

Oglasi

U Feneru su se plašili da se Livaković neće uopšte vratiti s okupljanja reprezentacije Hrvatske. Taj strah još postoji iako je odluku povukao. Ako bi se to desilo bio bi to veliki skandal i velika mrlja za turski fudbal.

"Čelnici Fenerbahčea su u tom trenutku bili veoma zabrinuti da se Livaković neće vratiti u Istanbul nakon što ode na okupljanje reprezentacije Hrvatske. Određeni strah još postoji", navodi se.

Hrvatski golman je u Fenerbahče stigao prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama za cifru od 6.65 miliona eura. Potpisao je petogodišnji ugovor s istanbulskim velikanom.

On je ove sezone nastupio u 31 utakmici, 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a ukupno je 33 puta vadio loptu iz mreže.

Livaković bi se dakle nakon utakmica reprezentacije Hrvatske trebao vratiti u Istanbul gdje će do kraja sezone biti jedan od ključnih ljudi u borbi za titulu prvaka koju vodi Fenerbahče.

Oglasi

Do kraja sezone predstoji zaista velika borba s Galatasarayem. Očekuje se dosta napetosti, ali nakon posljednjih dešavanja i napada na igrače Fenera, turske vlasti su obećale mnogo sigurniju atmosferu za fudbalere.

Turski fudbal je u prethodnih nekoliko mjeseci doživio ogromne potrese. Prvo je nasred terena pretučen sudija Halil Umut Meler, a potom se desio i skandal u Trabzonu zbog kojeg će kazne biti žestoke za ekipu iz ovog grada.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fudbalski savez Turske u narednim danima će saopštiti kazne za učesnike nereda, a sve je išlo tako daleko da je Fener zaprijetio čak i istupanjem iz lige.

To će se naravno teško desiti. Ipak, Ali Koč pokazuje da je spreman za radikalne mjere ako se nešto ne učini po pitanju sigurnosti igrača Fenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti