Džeko, Livaković i svi Balkanci napuštaju Fenerbahce? Ali Koc donio radikalnu odluku: "Ako treba..."

Prvi čovjek turskog velikana je kategoričan

Džeko, Livaković i svi Balkanci napuštaju Fenerbahce? Ali Koc donio radikalnu odluku: "Ako treba..."

A. Čaušević

Balkanska kolonija u Fenerbahceu bi se mogla razići nakon samo jedne sezone. Kap je prelila čašu i predsjednik istanbulskog velikana je najavio revoluciju. Prvi radikalni potez je napravio već danas. 

Užasne slike poslao je turski fudbal u svijet. Nakon sjajnog derbija Trabzonspora i Fenerbahcea te pobjede gostiju sa 3:2 uslijedili se nemile scene i upad navijača na teren.

Dominik Livaković je dobio udarac u lice, dok je Bright Osayi-Samuel ispao apsolutni heroj jer se goloruk obračunao sa naoružanim i maskiranim navijačima Trabzonspora.

Dan nakon nemilih scena na obalama Crnog mora odlučio je da reaguje Ali Koc. Svojim izjavama presjednik Fenerbahcea je doveo u pitanje i ostanak najvećih zvijezda u timu.

Naime, Koc je podnio ostavku na poziciju predsjednika Udruženja turskih superligaša i kazao da ako treba Fenerbahce će krenuti iz najnižeg ranga takmičenja.

Oglasi

"Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahce sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang", kazao je Koc te nastavio:

"Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići".

Ovakve izjave su možda i najveća prijetnja jednog predsjednika nekog turskog kluba posljednjih godina i odlazak u niži rang bi sigurno značio i napuštanje najboljih igrača.

Fenerbahce ove sezone vodi veliku borbu sa Galatasarayem za titulu prvaka, a možda su Koceve prijetnje samo stvaranje pritiska na FS Turske pred završnicu sigurno nikad uzbudljivije borbe za titulu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dosadašnji dio sezone u Turskoj obilježili su brojni sudijski previdi u korist Fenerbahcea i Galatasarya, posebno se tu ističu razni olako dosuđeni penali u presudnim momentima utakmica.

Podsjećanja radi, za Fenerbahce igra niz fudbalera sa "ex-yu" prostora. Tu su osim spomenutog Livakovića još Edin Džeko, Rade Krunić, Dušan Tadić i Miha Zajc.

Top Komentari

stranputica
Kako bi se oporavio od dugova? Tako da ih ne bi platio? Odličan oporavak....
0 0
E.Car
Ako FKS želi neka sa Željom napusti ligu i krenu od najnižeg ranga, e to bi bio šamar FSBiH i odjeknulo bi čitavom Evropom. Mi bi se oporavili od velikih dugova, imali bi derbi u nižim rangovima, možda ne baš svake godine ali bi igrala naša djeca i za 5,6 godina ekipe za sami vrh lige sa našim igračima koji bi vrijedili milione.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi