Na pomolu skandal u Turskoj - Fenerbahče istupa iz lige, "biraju" gdje nastavljaju takmičenje

Žele igrati prvenstvo neke druge zemlje

Na pomolu skandal u Turskoj - Fenerbahče istupa iz lige, "biraju" gdje nastavljaju takmičenje

Esmer Oštraković

Otkako se dogodila velika tuča nakon utakmice između Trabzonspora i Fenerbahčea, od tada se ne smiruju strasti kada je riječ o ekipi za koju igra reprezentativac BiH Edin Džeko.

Svaki dan se sazna neka nova stvar vezana za Fenerbahče, a posljednje informacije koje stižu iz Turske kažu da se uprava ovog kluba spremila na radikalne poteze.

Naime, ova sezona je jako burna kada je riječ o borbi za titulu između Fenerbahčea i Galatasaraya i iz oba kluba su se mnogo bunili prije svega na suđenje.

Posebno su to radili iz Fenerbahčea iz kojeg su često "tvrdili" da se Galatasaray "gura" ka prvom mjestu i da čelnici saveza ne žele da njihova ekipa bude prva.

Sve je kulminiralo na derbiju protiv Trabzonspora kada je sudija gotovo tokom cijelog susreta pušta navijače domaće ekipe da gađaju svim i svačim gostujuće fudbalere.

Najgore je tada prošao Livaković koji je pred kraj utakmice pogođen nekim predmetom koji mu je napravio posjekotinu na bradi i vratu.

Oglasi

Nakon utakmice, nastao je pravi haos na terenu i to dok su gostujući igrači proslavljali pobjedu do koje su došli na jako težak način u samoj završnici utakmice.

Navijači domaće ekipe tada su utrčali na teren u namjeri da se obračunaju sa gostujićim igračima, a to im je itekako pošlo za rukom i viđene su užasne scene.

I tada je, baredm od fudbalera najdeblji kraj izvukao Dominik Livaković kojeg je jedan domaći navijač udario pesnicom u glavu dok je pokušavao napustiti teren i otići u svlačionicu.

Sada su se pojavile informacije koje tvrde da je uprava Fenerbahčea donije odluku da više ne želi nastupati u prvenstvu Turske i da će istupiti iz ovog takmičenja.

Oglasi

Kako prenose mediji iz Turske uprava Fenerbahčea trenutno razmatra kojoj ligi bi se njihov klub mogao pridružiti i nadaju se da neće morati krenuti od najnižeg ranga takmičenja.

Bio bito zaista presedan i pravi skandal ukoliko bi velikan kao što je Fenerbahče napustio svoju domaću ligu i bio primljen od nekog drugog saveza da se takmiči i sklopu tog prvenstva.

U opciji je, prema pisanju turskih medija, pet liga, a radi se o Belgiji, Nizozemskoj, Španiji, Francuskoj i Italiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno će upravo jedna od ovih liga "raširiti ruke" i prihvatiti Fenerbahče da se takmiči u ligi sa njihovim timovima.

Top Komentari

bk123
Kako nisu razmišljali o bratskoj BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi