Turci imaju 'dogovor' s Livakovićem: "Rekao sam mu..."

Irfan Can Kahveci

Turci imaju 'dogovor' s Livakovićem: "Rekao sam mu..."

Midhat Šljivak

Reprezentacija Turske sutra gostuje u Hrvatskoj u duelu kvalifikacija za odlazak n a Evropsko prvenstvo. Na klupi Turske debitovat će novi selektor Vincenzo Montella, a za ofanzivce ove selekcije prava enigma na golu će biti sjajni Dominik Livaković koji brani zaista fenomenalno u Fenerbahčeu. Njegov saigrač Ifran Can Kahveci tvrdi da je s hrvatskim čuvarem mreže sklopio 'dogovor' da bude neriješeno.

Turska će na Opus Areni u Osijeku protiv Hrvatske tražiti veoma bitne bodove u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Vatreni su naravno favoriti, ali novi selektor Turske Vincenzo Montella želi startovati pozitivnim rezultatom.

Gol Hrvatske čuvat će čovjek kojeg Istanbul ove sezone slavi. Dominik Livaković brani zaista čudesno u ekipi Fenerbahčea, a sada će na drugoj strani imati nekoliko saigrača.

Među njima je i Irfan Can Kahveci. S njim je Livaković već postigao 'dogovor' da je najbolje da bude neriješeno kako bi svi bili zadovoljni.

"Ovo nam je najvažnija utakmica u grupi. Nažalost, izgubili smo bodove protiv Armenije", rekao je u ozbiljnom tonu turski fudbaler, a zatim je govorio o šalama s Livakovićem pred dolazak u Hrvatsku.

Oglasi

"Pričali smo u Istanbulu. Rekao sam mu da 'uspori malo'. Rekao mi je da 'neka bude neriješeno'. Sjajan je golman, ali i još bolji čovjek. Nadam se da ću ga baš ja sutra savladati", riječi su turskog fudbalera koji hvali novog selektora Montellu.

"Montella je odmah pokazao šta želi od nas i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Njemu je cilj da iz godine u godinu učestvujemo na velikim turnirima", dodaje Can Kahveci.

Selektor Vincenzo Montella uvjeren je u uspjeh svojih momaka bez obzira na to što je Hrvatska najteži mogući izazov.

"Vjerujem u kvalitet svojih igrača. Pokazat ćemo reprezentativni ponos na terenu. Iako smo imali malo vremena igrači znaju šta trebaju raditi, pokazat ćemo neke nove stvari u odnosu na ranije utakmice", istakao je italijanski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret Hrvatska - Turska igra se sutra od 20:45 sati na Opus Areni u Osijeku, a glavni sudija meča je Englez Anthony Taylor.

Trenutno na tabeli Hrvatska i Turska imaju po 10 bodova, a selekcija Turske ima utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti