Dominik Livaković je ovim riječima digao cijeli svijet na noge: "Svi u Hrvatskoj već znaju, ali..."
Foto - AFP / Reuters

Prvi golman Vatrenih

Dominik Livaković je ovim riječima digao cijeli svijet na noge: "Svi u Hrvatskoj već znaju, ali..."

Midhat Šljivak

Hrvatski golman Dominik Livaković postao je ovog ljeta golman turskog Fenerbahčea. Došao je iz Dinama u transferu vrijednom oko 10 miliona eura i oduševljen je klubom u kojeg je došao.

Dominik Livaković odlično je počeo karijeru u Fenerbahčeu. Brani zaista sjajno, a istanbulski velikan gazi sve redom.

Livaković je oduševljen Fenerbahčeom, posebno navijačima koji su, po njegovim riječima, najbolji na svijetu.

"Po prvi put sam u životu vidio ovakve navijače. Moje uši su odzvanjale i sve je bilo zaista vrhunski", govori Livaković i dodaje:

"Svi u Hrvatskoj već znaju da je Fenerbahče najveći klub u Turskoj, ali sada sam uvjeren da je najveći na svijetu", istakao je hrvatski čuvar mreže.

Oglasi

Livaković je odigrao četiri utakmice u dresu Fenera. U tri susreta je uspio sačuvati mrežu netaknutom, a primio je dva pogotka.

Podsjetimo, on je prethodnih sedam godina bio član Dinama. Za Modre je odigrao 290 utakmica i osvojio je gotovo sve što je mogao.

Fenerbahče je u prvenstvu Turske perfektan. Šest utakmica i šest pobjeda, odlična igra mogu svakako uveseliti navijače koji iz dana u dan oduševljavaju cijeli svijet.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U svakoj utakmici prave istinski spektakl. Scene su često nestvarne i pred mnoge navijače su postavili domaću zadaću.

Top Komentari

Frane
Kako ga slomi momak, niti itko misli da je Fenernahce najveći klub u turskoj niti koga boli k koji je klub najveći u turskoj.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi