Gvardiol se pojavio pred hrvatskim novinarima, a znao je koje pitanje neće moći izbjeći

Iako je glavna tema bila reprezentacija Hrvatske

Gvardiol se pojavio pred hrvatskim novinarima, a znao je koje pitanje neće moći izbjeći

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske okupila se prije nekoliko dana pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije. Danas su Vatreni održali press konferenciju na kojoj se pojavio Joško Gvardiol, a jedno pitanje nikako nije mogao izbjeći.

Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice ima četiri osvojena boda, a sada izabranike Zlatka Dalića očekuju mečevi protiv Latvije i Armenije.

Prvo će Hrvatske u Rijeci ugostiti ekipu Latvije u petak s početkom u 20:45 sati, dok će tri dana kasnije gostovati selekciji Armenije. Danas je održana press konferencija Vatrenih, a u centru pažnje našao se defanzivac Joško Gvardiol.

Gvardiol je ovog ljeta napravio fantastičan transfer jer je iz Leipziga prešao u redove aktuelnog prvaka Evrope Manchester Cityja, a klub s Etihada je za hrvatskog defanzivca izdvojio čak 90 miliona eura.

Ovaj 21-godišnji defanzivac pričao je o mečevima koji očekuju reprezentaciju Hrvatske, no jedno pitanje nikako nije mogao izbjeći.

Oglasi

Po prvi put se pojavio pred kamerama javnosti u Hrvatskoj, a naravno novinare je ponajviše zanimao Manchester City i Pep Guardiola.

Gvardiol je pokušao tu temu da izbjegne, no na kraju je vidio da mu to neće uspjeti, te je odlučio da odgovori na pitanje i objasni kakav je doživljaj kada vas trenira vjerovatno najbolji trener na svijetu u ovom trenutku.

"O tome sam i ranije govorio. Velika čast mi je raditi s Gvardiolom. Nažalost, nije ga bilo zadnje dvije sedmice zbog problema s leđima, mislim da je sve u redu prošlo i da se oporavlja kako treba. Možda je rano pričati, ali ovih sedam dana što smo surađivali mogu reći da me dosta doga naučio i uputio i vjerujem da će s vremenom to biti sve bolje i bolje", rekao je Gvardiol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Guardiola je prije svije sedmice morao na hitnu operaciju zbog problema s leđima, ali je sve proteklo u najboljem redu i nakon reprezentativne pauze trebao bi se vratiti na klupu.

No, ni operacija ga nije spriječila u obavljanju posla jer je pred utakmice razgovarao s igračime putem video poziva i govorio im ono što trebaju da urade, te je određivao početne postave za te utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi