Dominik Livaković trpi brutalna poniženja, Turci nemaju milosti: "Kanta, idiot..."
Hrvatski golman označen od strane navijača Fenera (Photo by David Catry Isosport / AFP))

Navijači Fenera 'opleli' po Hrvatu

Dominik Livaković trpi brutalna poniženja, Turci nemaju milosti: "Kanta, idiot..."

Midhat Šljivak

Dominik Livaković večeras je na žestokom udaru navijača Fenerbahčea. Nakon tri primljena gola u Pireju i poraza od Olympiacosa, hrvatski golman je uz Slovenca Mihu Zajca i Caglara Soyuncua je glavna tema fanova istanbulskog velikana i redaju se uvrede na njegov račun.

Hrvatska 'jedinica' Dominik Livaković više nije nedodirljiva ličnost kod navijača Fenerbahčea. Jedva su čekali da prvi golman Vatrenih dođe u klub, dozivali su ga sa svih strana, komentarisali na društvenim mrežama njegov status dok je branio za Dinamo.

Fener je na kraju doveo Livakovića za gotovo 10 miliona eura. Međutim, Hrvat nije ono što su navijači istanbulskog velikana očekivali, a večeras je označen jednim od glavnih krivaca za poraz od Olympiacosa u Pireju.

Livaković, zatim Slovenac Miha Zajc, te reprezentativac Turske Caglar Soyuncu, dobili su žestoke kritike i teške uvrede od navijača vlastitog kluba. Njihov nastup označen je katastrofalnim.

Navijači su naročito žestoki prema Dominiku. Smatraju ga 'prevarom' od golmana. Neki čak sumnjaju u njegovo poštenje.

Oglasi

"Za ovo smo dali 10 miliona eura? Tip primi gol kad god neko šutira izvan kaznenog prostora", navodi na društvenim mrežama ogorčeni navijač Fenerbahčea, a drugi dodaje:

"Livaković je primio previše nevjerovatnih golova s distance. Svaki gol kojeg primi je poprilično sumnjiv".

Nisu se tu zaustavili nervozni navijači istanbulskog velikana. Nastavili su vrijeđati hrvatskog čuvara mreže.

"Kakva je korist od ovog idiota? Ako trener Kartal ne može da shvati da nam ne donosi ništa dobro, onda ni on nije za pozicije trenera", piše jedan od navijača.

Oglasi

Pored imena Dominika Livakovića navijači Fenera postavljaju i slike kante za smeće i na taj način pokazuju šta misle o kvalitetama svog prvog golmana.

Livaković napušta Fenerbahče

Dominik Livaković je u prethodnom periodu bio česta tema turskih medija. Razlog je napad huligana na terenu na meču s Trabzonsporom.

Hrvatski golman je dobio žestok udarac u glavu, navodno je namjeravao odmah otići iz kluba, ali se uz brojna nagovaranje predomislio.

Ipak, njegova budućnost u Fenerbahčeu je pod upitnikom. Spominje se mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju, ali povezuje se i s drugim klubovima na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Livaković će do kraja sezone biti pod ogromnim pritiskom. Definitivno se nije nadao ovakvim dešavanjima u Turskoj i vjerovatno se kaje što nije odabrao neki drugi tim.

Ponuda je bilo sa svih strana. Propali su mu neki od angažmana u ligama petice i sada će teško napraviti neki veliki posao nakon, može se slobodno reći, skromne sezone u Turskoj.

Top Komentari

bk123
Ovi Turci gori od nas....jedan dan najbolji na svijetu drugi dan te pljuju pa opet tako...
4 0
Delegat
Klasicne budaletine misle sve se oko njih vrti bolje da je ostao u Dinamu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi