Karaiskakis 'progutao' Fener: Livaković ne može ništa odbraniti, Džeko potpuno bespomoćan

Turski velikan gubi s 2:0

Karaiskakis 'progutao' Fener: Livaković ne može ništa odbraniti, Džeko potpuno bespomoćan

Midhat Šljivak

Olympiacos u prvom duelu četvrtfinala Konferencijske lige ima prednost od dva gola protiv Fenerbahčea nakon 45 minuta igre (2:0). Gosti igraju očajan meč.

Fenerbahče na Georgios Karaiskakis stadionu u Pireju igra jedno od najlošijih poluvremena ove sezone. Olympiacos ih razbija i prednost nakon prvog dijela je 2:0.

Već nakon osam minuta igre bilo je 1:0. Konstantinos Fortounis preciznim udarcem s distance matira Dominika Livakovića koji nije mogao braniti ovaj udarac.

Pogledajte OVDJE prvi pogodak kojeg je hrvatski čuvar mreže primio u ovom meču.

Drugi gol u mreži hrvatskog golmana viđen je u 32. minuti. Fortounis je ovog puta asistent, Stevan Jovetić je izbjegao ofsajd zamku i kroz ruke Livakovića loptu šalje u mrežu za 2:0.

OVDJE pogledajte drugi gol Olympiacosa.

Po mišljenju mnogih kod drugog gola je hrvatski golman jednostavno morao bolje reagovati i turski velikan je nakon 45 minuta igre na Karaiskakisu u popriličnom problemu.

Edin Džeko u fazi napada nije pokazao previše. Nije imao upotrebljive lopte kojom bi zaprijetio rivalu i domaći igrači su ga dobro sačuvali.

Vidjet ćemo da li Fenerbahče može napraviti nešto u drugom poluvremenu. Za sada im nastup u Pireju nikako ne sluti na dobro.

Top Komentari

SactownCali
56 min 3:0, za Olym..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi