U šta se to pretvorio Dominik Livaković? Turci luduju, ali Hrvat nije svemoguć: "Halal ti bilo!"

Branio je nemoguće, ali...

U šta se to pretvorio Dominik Livaković? Turci luduju, ali Hrvat nije svemoguć: "Halal ti bilo!"

Admin Čaušević

Dominik Livaković je na meču Karagumruk - Fenerbahce imao poluvrijeme iz snova sve do posljednjih minuta. Činio je Hrvat nemoguće, ali se ipak pokazalo da niti jedan golman u svijetu fudbala nije svemoguć.

U prvom poluvremenu utakmice Karagumrug - Fenerbahce Livaković je imao nekoliko fantastičnih intervencije i djelovao je poput hobotnice na golu.

[twitter]https://twitter.com/qalfredoe/status/1779550730665230646[/twitter]

Branio je Hrvat nogama i rukama opasne protivničke šanse, ali je u posljednjim minutama prvog poluvremena ipak savladan.

Prvi put na zadatku Livaković je bio u 32. minuti kada je na sjajan način azstavio Yalcina u situaciji jedan na jedan i to u situaciji koja je u prošlosti bila slabija tačka Hrvata.

Livaković je poznat kao u slaboj procijeni prilikom izlaska sa gola, ali ovaj put je mudro sačekao Yalcina te ga zaustavio "istezanjem" desne noge.

Oglasi

Tom odbranom je zaludio navijače Fenerabhcea: "Halal ti bilo", "Aferim", "Livaković je babo" samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Zaludio je Hrvat pristalice Fenera i nekoliko minuta kasnije kada je na sjajan način odbranio šut Kelesa. Lopta je išla pod samu prečku, ali je bivši Dinamovac odlično intervenisao.

[twitter]https://twitter.com/Kosmat_Cihat/status/1779548712680796669[/twitter]

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, u sudijskoj nadoknadi Livaković je bio nemoćan. Odbrana Fenerbahcea ponovo nije bila na zadatku. Keles se našao u odličnoj poziciji i sjajno zabio.

Sjajni golman se proteklih dana našao na određenom udaru kritika, ali je večerašnjim odbranama definitivno ušutkao sve one koji mu traže mane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi