Toliko su ga kritikovali, sada će ih obogatiti: "Bayer ili Napoli, sigurno..."

Fener prodaje zvijezdu

Toliko su ga kritikovali, sada će ih obogatiti: "Bayer ili Napoli, sigurno..."

Edmir Škorić

Fenerbahče se nastavlja boriti za trofeje, a tim prepun fudbalskih zvijezda je ipak imao i mnogo padova tokom sezone.

Fantastično je Fener otvorio sezonu, ali s vremenom je počeo da pada u formi, naročito pojedini igrači, koji su u posljednje vrijeme djelovali neprepoznatljivo. Najviše kritika od svih ipak je pretrpio Sebastian Szymanski.

On je ljetos prešao iz moskovskog Dynama u Fener za manje od 10 miliona eura i vrlo brzo postao jedan od najboljih igrača turskog velikana, te su ga neki veliki evropski timovi pokušavali potpisati i to zahvaljujući sjajnom statistici koju je imao.

No, nedavno je pao u formi, pa su ga počeli kritikovati i nazivati jednim od galvnih krivaca za Fenerove loše rezulate u posljednje vrijeme.

Zadnjih 12-13 utakmica Szymanski nije zabijao, ali ipak ima 12 golova i 15 asistencija i već sada je nadmašio sva očekivanja u Istanbulu. Osim golova i asistencija, pomagao je i u odbrani.

Oglasi

Ipak, turski novinari su mu pronašli manu, a to je nedostatak fizičke snage. "Mora poboljšati fizičku snagu, što neće biti lako s obzirom na način treniranja u našoj zemlji. To je možda i najveći problem za turske klubove i igrače".

Iako mu u posljednje vrijeme ide loše, i dalje je jedan od omiljenih igrača navijača. Za njega je bio zainteresovan i najveći rival Galatasaray, ali on je potpisao ugovor s prekograničnim rivalom. Zbog toga su ga navijači zavoljeli od prvog trenutka. Tada je počeo igrati i za kratko vrijeme osvojio srca navijača kako svojim nastupima tako i golovima.

Nema sumnje da bi nadolazeće Euro 2024. moglo biti prilika za 24-godišnjaka da ostvari transfer visokog profila. Međutim, da bi se to dogodilo, mora igrati prema očekivanjima. Nedavno je izgubio mjesto u timu Poljske, ali to lako može da se promijeni.

Ipak, turski novinari uvjeravaju da će Szymanski sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i da bi mogao zaigrati za timove poput Napolija, Bayer Leverkusena il iNapolija. Vjeruje se da bi Fener njegovom prodajom zaradio oko 30 miliona eura. "Ne može u Real ili Manchester City, ali klubovi poput Bayera ili Napolija sigurno", zaključuju turski novinari.

Međutim, pitanje je da li je Fenerbahče spreaman na kraju sezone da ostane bez dva jako kvalitetna igrača, budući da se praktično završava transfer Ferdija Kadioglua.

Fenerbahče je nakon 31 kola Superlige na drugom mjestu tabele sa 82 boda. Za vodećim Galatasarayem zaostaju dva boda, a do kraja takmičenja ostalo je još sedam utakmica. Turski velikan danas gostuje od 18 sati Karagumruku i naravno mora da pobijedi ako se još želi nadati tituli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, ovaj tim ima važnu utakmicu u četvrtak jer dočekuje Olympiakos u revanšu četvrtfinala Konferencijske lige, nakon što je prethodno prošle sedmice s 3:2 poražen u Grčkoj.

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi