"Doveo bih Hajrovića i Gojaka, ali to je nemoguće"

Trener prvaka Belgije priznao

"Doveo bih Hajrovića i Gojaka, ali to je nemoguće"

Ivan Leko, hrvatski trener koji s klupe vodi Club Brugge, priznao je kako bi u svojoj momčadi volio vidjeti Izeta Hajrovića i Amer Gojaka.

Svojim igrama u protekloj polusezoni Hajrović i Gojak su po ko zna koji put potvrdili relevantnost fraze - nema stranca do Bosanca, a njih dvojicu u svojoj momčadi rado bi vidio i Leko, mada je i sam svjestan da je to gotovo nemoguće.

Premda je Club Brugge šampion Belgije, budžet ovog kluba nije toliko veliki da može sebi priuštiti da dovede Dinamovog bitnog igrača, pa je Leko pustio mašti na volju.

"Nemam što tajiti. Gojaka, Ademija i Olma rado bih vidio u momčadi, baš kao i Hajrovića, Oršića i Gavranovića, odnosno Petkovića. Kako gajim napadački nogomet, tako uvijek najprije vidim one koji doprinose napadačkim akcijama, a tu je Dinamo doista dobar", kazao je Leko za Sportske novosti, pa dodao:

"No, mi nemamo novca za Dinamove igrače. Club Brugge može najviše platiti četiri, možda pet miliona eura u posebnim situacijama, a igrači Dinama na tržištu vrijede 10 ili 15 miliona, neki možda i više."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Leko je relativno kratko u trenerskim vodama, a prije nego što je preuzeo Club Brugge još je u Belgiji vodio St. Truiden i OH Leuven.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi