Bradati Nijemac u crno zavio Brekala: Hrvat će sa svojih 25 godina pravi očajnički potez

Samo da se dodvori Zlatku Daliću

Bradati Nijemac u crno zavio Brekala: Hrvat će sa svojih 25 godina pravi očajnički potez

Admin Čaušević

Evropsko prvenstvo je sve bliže i svi igrači koji žele nastupiti na kontinentalnom turniru prije svega moraju igati redovno. Upravo iz tog razloga neki su igrači spremani napraviti i očajnički potez kako bi dobili poziv, među njima je i Josip Brekalo.

Na svoja dva posljednja meča u reprezentaciji Hrvatske Brekalo se nije proslavio. Bio je starter na mečevima protiv Turske i Velsa u oktobru i Vatreni su u oba navrata izgubili.

Zlatko Dalić je nakon dugo vremena odlučio dati šansu Brekalu, ali kako je ovaj 25-godišnjak nije iskoristio mnogi ga već vide kao otpisanog za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ipak, fudbaler Fiorentine ne gubi nadu te u januaru namjerava napraviti možda očajnički potez pošto se u svojim najboljim fudbalskim godinama namjerava vratiti u HNL.

Posljednje vijesti s Apenina govore da su Viole odlučile pustiti Brekala, a igrač kojeg je svojevremeno Dinamo prodao za 10 miliona sve je bliže povratku na Maksimir.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone Hrvat je na 15 mečeva uspio zabiti jedan gol, ali trener Italiano mu je na posljednjih devet mečeva Serije A priliku dao samo protiv Salernitane kada je odigrao 17 minuta.

Jedan od krivaca zašto će Brekalo napustiti Artmeio Franchi je Jan-Niklas Beste, 24-godišnji Nijemac prepoznatljiv po dugoj bradi.

Plaćen manje od milion

Beste je prošle sezone stigao u Heidenheim za svega 950.000 eura. S ovim klubom izborio ulazak u Bundesligu te u ovoj sezoni igra zaista briljantno.

Ovaj krilni fudbaler je jedan od najopasnijih igrača Bundeslige sa čak pet golova i osam asistencija za 14 ligaških mečeva što je sigurno impresivna statistika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo radi ideje da se dovede Beste Viole se namjeravaju riješiti Brekala te tako osloboditi prostor Nijemcu čija je vrijednost porasla na čak 12 miliona eura.

Što se tiče Brekala, on je na Apeninima od augusta 2021. godine pošto je ranije igrao i za Torino, ali kako stvari stoje od ove godine će fudbalski hljeb nastaviti zarađivati u rodnom Zagrebu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi