Srpski fudbaler se vratio iz mrtvih i opisao je detalje: "Crnilo, oči se same zatvaraju..."
Foto - Instagram

Dragiša Gudelj imao 30 posto šansi da preživi

Srpski fudbaler se vratio iz mrtvih i opisao je detalje: "Crnilo, oči se same zatvaraju..."

Midhat Šljivak

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj (25) u martu je doživio težak srčani udar na meču Cordobe i Racinga. Tri i po minute Srbin je bio klinički mrtav i tih trenutaka za koje je mislio da su mu posljednje sjećat će se dok je živ.

Dragiša Gudelj se 25. marta na meču Cordobe i Racing de Ferrola srušio na teren. Srećom, ljekarski tim je odmah shvatio da se radi o srčanom udari i na travnjaku je počela borba za njegov život.

Tri i po minute su 25-godišnjeg defanzivca oživljavali na terenu. Svi u u suzama pratili šta se dešava, da bi jedan od posljednjih pokušaja spašavanja srećom bio uspješan.

Nekoliko mjeseci kasnije 'Dragi' se prisjeća dešavanja u tim trenucima. Bio je na korak od smrti i dobro pamti sve detalje. Imao je samo 30 posto šansi da preživi.

"Sve je više crnila i oči se same zatvaraju", opisuje trenutak u kojem je bio na korak od smrti i nastavlja:

Oglasi

"Otac je bio uz mene. Niko ne može ni zamisliti osjećaj koji je imao kada je vidio sina kako mrtav leži na terenu".

"Dosta se toga čovjeku promijeni u glavi. Životni ciljevi više ne budu isti", poruka je Dragiše Gudelja.

Gudelj je uspješno operisan nakon srčanog udara. Ugrađen mu je defibrilator pomoću kojeg može nastaviti fudbalsku karijeru i on se uspješno vratio u sastav Cordobe.

Mlađi brat reprezentativca Srbije i mnogo poznatijeg člana Seville Nemanje Gudelja i sin čuvenog Nebošje Gudelja je u karijeri igrao u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu.

Počeo je u NAC Bredi, igrao je za mladi tim Ajaxa, švicarski Wohlen i B tim portugalskog Guimaraesa. Od 2020. godine je u Španiji. Prvo je nosio dres B ekipe Cadiza, a od januara prošle godine je u Cordobi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi