Gudelj progovorio o tragediji i zaplakao: Uslijedio je potez Rakitića o kojem će pričati Balkan!

Sevilla je osvojila Europa ligu

Gudelj progovorio o tragediji i zaplakao: Uslijedio je potez Rakitića o kojem će pričati Balkan!

A. Čaušević

Sevilla je po sedmi put osvojila Europa ligu, a Andalužane je na ulicama je svoje heroje dočekalo nekoliko desetina navijača, a posebnu pažnju privukao je Nemanja Gudelj.

Nemanja Gudelj je pred finale doživio porodičnu tragediju jer je njegova djevojka Anastasija morala prekinuti trudnoću.

Ipak, bez obzira na to, nesuđeni reprezentativac BiH je stisnuo zube te odigrao i više nego dobar meč te na kraju proslavio titulu. 

Na večerašnjem dočeku iskusni fudbaler je uzeo mikrofon te se odlučio obratiti navijačima kada je Ivan Rakitić napravio veliki potez.

Počeo je Gudelj da priča o teškoj godini kroz koju prolazi van terena, počeo je plakati, a tom trenutku Rakitić ga je poljubio i pozvao publiku da ga pozdravi.

Hvala velika na podršci. Ovo mi je najteža godina u životu, izgubio sam brata na tri minute, izgubio sam bebu... Ali nije prošla ni sekunda ni minuta, a da nisam osjetio vašu podršku", rekao je Gudelj.

Oglasi

U jednom trenutku 31-godišnjak je morao zastati pošto su navijači uzvikivali njegovo prezime u znak podrške.

Potez koji je napravio Rakitić je još jedan primjer kakvo poštovanje, ali i prijateljstvo vlada među fudbalerima koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije.

Podsjećanja radi, Gudeljov brat, Dragiša koji inače nastupa za ekipu Cordobe, se krajem marta srušio na pod i u jednom trenutku je ostao bez pulsa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dragiša je bez pulsa bio oko 300 sekundi, poslije operativnog zahvata uključen mu je defribilator i morat će sačekati neko vrijeme na povratak na teren.

Gudeljovi roditelji su iz BiH, prije nekoliko godina se povezivao sa reprezentacijom BiH i to dok je igrao za AZ Alkmaar, a na kraju je ipak odabrao Srbiju za koju je do sada skupio 53 nastupa.

Top Komentari

Shik
Balkanci sto imaju srce? Takvo srce ni na marsu ne kuca. I ratuju i ljute se,al posle toga ginu jedan za drugog. BALKANSKA VENA PUNA JE KRVI TAKVOM SE KRVLJU EVROPA DIVI...
2 1
user1660808179
Boli nas kita
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi