Dramatičan 31. decembar na Apeninima: Konačno je poznato sa koliko klubova će se igrati u Seriji A

Salernitana bila pod upitnikom

Dramatičan 31. decembar na Apeninima: Konačno je poznato sa koliko klubova će se igrati u Seriji A

A. Čaušević

Spas u posljednji čas. Konačno je poznato s koliko klubova će se igrati Serije A u drugom dijelu sezone. 

Salernitani je prijetilo izbacivanje iz lige zbog neregulisane vlasničke strukture, ali je najgori scenarij izbjegnut u posljednji čas.

FIGC je potvrdio da je Salernitana 31. decembra dobila novog vlasnika, a u pitanju je 43-godišnji vlasnik internetskog sveučilišta Pegasus, Daniele Iervolino.

Lerovino je po preuzimanju kluba kazao da će učiniti sve da zadrži klub u Seriji A što uopšte neće biti jednostavno obzirom na samo osvjenih osam bodova do sada.

Salernitana je ranije bila u vlasništvu Claudija Lotita koji je također vlasnik Lazija pa nije mogao rukovoditi sa dva kluba u Seriji A.

Klubu sa juga Italije je ljetos dopušteno takmičenje u italijanskog prvenstvu s tim da je pitanje novog vlasnika moralo biti regulisano do 31. decembra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salernitani je prijetilo izbacivanje u najniži rang, međutim Milan Đurić i društvo će u miru moći na proljeće da se bore za opstanak u društvu najboljih.

Promjena vlasničke strukture u Salernitani znači da će se Serije A završiti sa 20 timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi