Dres Anderlechta više nikad neće biti isti!

Ostao je bez svog zaštitnog znaka

Dres Anderlechta više nikad neće biti isti!

A. Čaušević

S obzirom na višedecenijsku saradanju često sponzorski logo postane zaštitni znak dresa po kojem bude i prepoznatljiv. 

U proteklih 39 godina dres Anderlechta je krasio naziv naziv kommpanije Fortis, međutim to više neće biti slučaj saopštio je slavni belgijski klub.

Klub iz Brisela je s ovim sponzorom u protekle četiri decenije osvojio čak 17 titula prvaka, ali jučer je i zvanično došao kraj ovom legendarnom partnerstvu.

S Fortisovim logom na dresu Anderlecht osojio i Kup UEFA 1983. godine. Na putu ka najvećem uspjehu u klupskoj historiji izbačeno je Sarajevo predvođeno Safetom Sušićem.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Anderlecht i BNP Paribas Fortis završavaju jednu eru. Hvala za 39 godina odanog partnerstva", poručili su iz briselskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi