Šta se dešava s belgijskim prvenstvom?
Foto - EPA

Još nema odluke

Šta se dešava s belgijskim prvenstvom?

M. Šljivak

Belgija je prije nekoliko sedmica postala prva država koja je prekinula fudbalsko prvenstvo.

Upravni odbor Jupiler lige jednoglasno je izglasao ovakav ishod, ali sada skupština lige još nije održana i nema potvrde završetka sezone.

Belgijske vlasti jučer su održale sjednicu, ali ni riječi nije bilo o fudbalu u ovoj zemlji.

"Nadali smo se da će stvari biti jasnije, ali razumijem da političari imaju važnijih stvari od fudbala. Možda bi bilo najbolje da ponovo otkažemo skupštinu", rekao je prvi čovjek Saveza Mehdi Bayat.

Skupština bi trebala biti održana u ponedjeljak. Ipak, za sada djeluje kao da će biti odložena, a pojedini klubovi su izrazili protest oko završetka sezone.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Najglasniji je Antwerp koji se bori za plasman u Ligu prvaka. Predsjednik ovog kluba Paul Gheysens ne želi da se prvenstvo okonča na ovakav način i da se titula dodijeli Club Bruggeu.

Podršku su dobili od Anderlechta i Genka i vrlo je moguće da će se u narednim danima promijeniti odluka o završetku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti