Dres je već spreman: Njemački velikan skuplja novac za Messija uz poruku koja je sve oduševila

Akcija je humanitarne prirode

Dres je već spreman: Njemački velikan skuplja novac za Messija uz poruku koja je sve oduševila

E. Čaušević

Lionel Messi je već nekoliko sedmica u centru pažnje nakon što je poručio da želi napustiti Barcelonu.

Argentinac je razočaran stanjem u katalonskom klubu, a kap koja je prelila čašu je bila blamaža u Ligi prvaka i sramotan poraz od Bayerna sa 8:2. Messi više nema strpljenja za čelnike kluba koji odbijaju podnijeti ostavku i odlučio je da je on taj koji ide iz Barcelone.

Messi se najviše povezuje s Manchester Cityjem koji pokušava na sve načine da dovede najboljeg igrača svijeta, ali Barcelona će ga pustiti samo ako neko za njega plati otkupnu klauzulu od 700 miliona eura.

Nakon toga počele su i šale na račun Argentinca i njegovog novog kluba jer su iz raznih zemalja mnogi klubovi objavili kako Messi stiže baš kod njih.

Danas je to uradio i Stuttgart koji je i objavio dres Messija s brojem deset, te su mu poručili da ga čekaju. No, sve je to dio humanitarne akcije u kojoj skupljaju novac za "dovođenje Messija", a u stvari tu će sumu novca donirati kome to bude najpotrebnije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Čekamo te Leo. Hvala i Didi koji je pristao da ti prepusti broj deset. Skupljamo i novac za tvoj transfer, a ako ne dođeš onda će novac otići u prave ruke i humanitarne svrhe", poručili su iz Stuttgarta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

svasta
Ne vrjedi on vise ni 7 miliona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi