Dries Mertens dobio ultimatum: Imaš sedam dana da potpišeš novi ugovor ili kažeš da odlaziš

Predsjednik Napolija bio je jasan

Dries Mertens dobio ultimatum: Imaš sedam dana da potpišeš novi ugovor ili kažeš da odlaziš

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Dries Mertens ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Napoli jer mu ističe ugovor s ovim klubom.

Mertens je prethodnih sezona jedan od najboljih igrača Napolija, ali već neko vrijeme nije više u dobrim odnosima s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom.

Sve je počelo krajem prošle godine kada su igrači Napolija odbili da idu u karantin pred meč Lige prvaka, a navodno jedan od lidera pobude bio je upravo Belgijanac.

Mertens je tada bio u pregovorima za novi ugovor, no sve je stopirano. Ipak, prethodnih mjeseci situacija se malo smirila i očito je da u Napulju žele zadržati ovog 33-godišnjaka u svom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belgijancu ugovor ističe početkom jula, te se povezuje najviše s prelaskom u Inter. Kako pišu italijanski mediji De Laurentiis je dao Mertensu ultimatum da mora donijeti odluku u narednih sedam dana i javno otkriti šta je odlučio.

Mertens ima sedam dana da potpiše novi dvogodišnji ugovor s Napolijem ili da javno kaže da napušta klub nakon što mu istekne ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije