Dries Mertens donio odluku koja je mnoge ostavila bez teksta

Želi novi ugovor u Napoliju

Dries Mertens donio odluku koja je mnoge ostavila bez teksta

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Dries Mertens već neko vrijeme nije upisao nastup za Napoli.

Mertens je prema izvještaju ovog kluba povrijeđen i zbog toga nije u sastavu, ali mnogi vjeruju da to nije baš istina. Belgijanac je proglašen kao jedan od organizatora štrajka koji se desio u Napoliju prije nekoliko mjeseci zbog čega su mu jasno poručili da može potražiti novi klub.

Iako je ovaj 32-godišnji ofanzivac jedan od najboljih igrača Napolija očito da u klubu ne mogu da pređu preko toga što je ignorisao naredbe predsjednika Aurelia Di Laurentiisa.

Mertens s Napolijem ima ugovor do kraja sezone i na ljeto može ići kao slobodan igrač, a špekulisalo se dosta da će ga klub prodati već u januaru kako bi ga se riješili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, Sky Sport prenosi da je došlo do velikog preokreta. Mertens je odlučan da ostane u Napoliju jer vjeruje da može riješiti nesuglasice s predsjednikom. Njemu je želja da ostane još barem dvije sezone, a kako će u klubu reagovati na to ostaje da vidimo.

Mertens se ove zime povezivao s Arsenalom, Interom i Romom, ali je odbio ove ponude i odlučio je ostati u Napoliju. U ovaj klub stigao je 2013. godine iz PSV-a, te je na 304 meča zabio 118 golova.

Top Komentari

zvjezdan10
Vjeruje se ovo, vjeruje se ono... nigdje izvora, moderno novinarstvo trač cirkus je postalo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti