San Paolo u šoku: Chiesa i Vlahović majstorijama potopili Napoli!
Foto - EPA

Novi poraz tima Gennara Gattusa

San Paolo u šoku: Chiesa i Vlahović majstorijama potopili Napoli!

Midhat Šljivak

Ekipa Fiorentine savladala je kao gost Napoli na San Paolu sa 0:2 u susretu 20. kola italijanske Serije A.


Kriza u timu iz Napulja ne prolazi. Viole su im večeras nanijele treći uzastopni poraz i tim Gennara Gattusa tone sve dublje.

Dva sjajna gola vidjeli smo večeras. Federico Chiesa je majstorski zabio za 0:1 u 26. minuti, da bi pitanje pobjednika riješio Dušan Vlahović pogotkom za 0:2 u 74. minuti.

Srbijanski napadač je šansu za igru dobio osam minuta ranije umjesto Cutronea i pokazao je da se radi o izuzetno talentovanom fudbaleru.

Fiorentini je ovo druga pobjeda u nizu. Velika kriza je iza njih i sada su se izjednačili sa Napolijem po broju bodova i imaju ih po 24.

Pred domaćim timom je očigledno jako teška sezona i nakon dugo godina naredne sezone Ligu prvaka vjerovatno nećemo gledati na San Paolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 20. kolo:

Napoli - Fiorentina 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi