"Drugi igraju igrice, ja čitam i učim..."

Mladi fudbaler Chelseaja o svojim prioritetima...

"Drugi igraju igrice, ja čitam i učim..."

Zabrana transfera je učinila svoje, pa je Chelsea ove sezone primoran gurnuti u prvi plan svoje omladince. To se pokazalo velikim dobitkom za londonske Plavce, jer bez obzira na rezultat ostvaren ove sezone, postalo je jasno da klub sa Stamford Bridgea ne mora strahovati za budućnost.

Callum Hudson-Odoi, Mason Mount, Tammy Abraham - igrači su od kojih se već odavno očekuju velike stvari i koji ove sezone pokazuju sav raskoš svog talenta. Međutim, u prvi plan su došli i neka manje "izvikana" imena.

Prije svega je to mladi defanzivac Fikayo Tomori koji je prethodnih godina boravio na posudbama u Brightonu, Hullu i Derbyju.

Ovaj 21-godišnjak, prije svega zbog dobrih igrara, privlači sve više pažnje i engleskih medija, a sada je govorio i o svojim prioritetima u životu - van fudbala.

"Svi igraju igrice... Ja to ne radim, pustim ostale da uživaju. Puno se igraju FIFA i Fortnite", izjavio je Tomori, pa nastavio:

"Fudbal neće trajati zauvijek... Kada se penzionišem imaću čime da se bavim i to može biti dobro za moju budućnost... Učim o liderstvu u biznisu, trenutno je to tema koja me zanima i o kojoj čitam. Na to trošim od osam do 10 sati sedmično".

"Stalno nešto čitam, pokušavam naučiti nove stvari. Nemam sve knjige tamo gdje živim, ali mogu čitati i online. Mogu vidjeti sve što me zanima", istakao je mladi fudbaler Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno, tek je početak sezone pa se pokušavam fokusirati na fudbal. Ali kada imam slobodno vrijeme čitam i svoje knjige", poručio je Tomori.

Fikayo Tomori je ove sezone upisao osam nastupa za Chelsea u svim takmičenjima, a u Premier ligi je uspio postići i jedan gol.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi