Drugi najbogatiji čovjek na svijetu želi preuzeti Milan za milijardu eura!
Bogatstvo Arnaulta se procjenjuje na 90 milijardi eura

Dolaze li bolji dani za Rossonere?

Drugi najbogatiji čovjek na svijetu želi preuzeti Milan za milijardu eura!

S. Pašalić

Milan nakon tri odigrana kola u Seriji A ima šest osvojenih bodova i na prvi pogled bi se moglo reći da to nije loše.

Ipak, navijači Rossonera nisu zadvoljni sa trenutnim stanjem u klubu i načinom na koji njihov tim igra s obzirom da se jako muči na terenu čak i protiv dosta lošijih ekipa.

Posljednjih godina Milan se našao u velikim finansijskim problemima zbog kojih je u nekoliko navrata bio i kažnjen, a ovog ljeta nije se previše trošilo na San Siru pa tako i nije stiglo puno velikih pojačanja.

Situacija bi se međutim mogla uskoro promijeniti u ovom klubu s obzirom da italijanski mediji pišu da se drugi najbogatiji čovjek na svijetu sprema preuzeti klub.

Bernard Arnault, koji je inače vlasnik poznatog brenda Louis Vuitton, je spreman kupiti Milan za čak milijardu eura! Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 90 milijardi eura, pa je jasno zašto mu nije problem poslati ovakvu ponudu.

Trenutni vlasnik Milana - korporacija Elliot Menagement, nema namjeru prodati italijanskog velikana i odbijao je ranije ponude koje su se kretale negdje između 550 i 800 miliona eura.

Međutim, Arnault ne želi odustati te se vjeruje kako već ima plan kako bi transformirao klub i vratio ga na stare staze slave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Kupi Valenciu ziv bio
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi