Arapi spremaju novi teren: Evropski velikan u kontaktu sa ljudima iz Dubaija
FOTO: EPA

Otvaraju moderan centar

Arapi spremaju novi teren: Evropski velikan u kontaktu sa ljudima iz Dubaija

Haris Zilić

Arapaski svijet sve više ulazi u fudbal, tačnije sve više evropskih klubova imaju razne kontakte i saradnje sa zemljama Bliskog Istoka.

Moćne Arape nije izbjegao ni kultni AC MIlan.

Italijanski mediji pišu da su Rossoneri u Dubaiju otvorili "Casa Milan", riječ je o drugom domu AC Milana gdje će tim obavljati pripreme, ali i igrati određene prijateljske utakmice, kao i turnire.

Pomenuta saradnja je zapravo i prva velika konekcija Dubaija i Milana, a navodno su određene koproacije iz UAE-a pokazale interes za kupivnom AC Milana.

U budućnosti bi se moglo desiti da i Rossoneri dobiju većinske arapske vlasnike.

Polsjednji klub u nizu koji je to uradio bio je Newcastle i odmah su vidljivi rezultati, iako je ekipa novac trošila lagano i precizno.

Oglasi

Naravno preuzimanje AC Milana je dug put, jer evropski i italijanski velikan ima veliku bazu navijača i nije jednostavno realizovati cijelu priču.

Što se tiče "Casa Milan" u sklopu cijele priče trebao bi se izgraditi i moderan fudbalski centar.

U Dubaiju će biti otvorena i akademija AC Milana za talente sa Bliskog Istoka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U planu je čak da i Milan neke prvenstvene utakmice igra u Dubaiju što je ipak u ovom slučaju nerealna opcija, ali kada vidimo šta se sve dešava u svijetu fudbala, ništa nije isključeno.

Jedan od ciljeva vodečih ljudi "Casa Milana" je da Rossoneri učvrste svoje mjesto u arapskom svijetu što svakako samo po sebi otvara mnoga pitanja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije