Dubravku najviše boli jedna činjenica: "Žalosno je, vidjeli ste Bosance..."

Golman Newcastlea razočaran posjetom

Dubravku najviše boli jedna činjenica: "Žalosno je, vidjeli ste Bosance..."

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Bratislavi poražena sa 2:0 od Slovačke u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Smatrali smo, nadali se i vjerovali da ćemo nastaviti sa dobrim partijama nakon uvjerljive pobjede nad Islandom, no Zmajevi su pali bez ispaljenog metka, a jedino pozitivno što smo vidjeli je veliki broj navijača BiH na stadionu.

I golman Newcastlea, Martin Dubravka, bio je iznenađen činjenicom da je veći broj na tribinama bio onih koji navijaju za BiH nego za domaću Slovačku.

“Ono što me malo žalosti jeste činjenica da je ponovo bilo više Bosanaca nego naših navijača. Donekle se ponovio scenarij iz Žiline. Čvrsto vjerujem da ćemo ovakvim nastupom privući i druge ljude na stadion”, poželio se golman engleskog Newcastle Uniteda koji se prisjetio događaja kod Dubna prije deset godina.

“Šteta što je tako malo ljudi došlo na ovakvu utakmicu, ali vjerujem da će ih biti više za iduću nakon ovakve izvedbe. Čak nam i publika mora malo više vjerovati. To je novi sustav, stil igre i mi vjerujemo u to. Sa svakom utakmicom idemo naprijed. Protiv Luksemburga nije bilo idealno, ali protiv Bosne smo potvrdili ono što želimo igrati. Vjerujem da ćemo to pokazati iu sljedećim susretima,” dodao je defanzivac Denis Vavro.

“To je dobra odskočna daska za kvalifikacije. Naravno, ima stvari na kojima moramo raditi, ali četiri boda uopće nisu loša. S odbrambenog gledišta, zadovoljan sam s dva cleensheeta, što nije lako ni na jednoj razini," zaključio je Martin Dubravka.

Oglasi

I strijelac jednog gola za Slovačku Robert Mak bio je pozitivan i sretan nakon utakmice, te je slovačkim novinarima kazao:

“U prvoj utakmici je bilo dosta statično i uopće nismo napravili ono što smo napravili protiv Bosne. Stalno smo napadali, borili se, pokušavali i htjeli. Na lopti smo bili mirni, a bez nje agresivni. Mogli smo to ocijeniti i izvesti puno bolje. Sigurno nije bilo 100%, ne može se tako reći, ali bodovi se računaju. Imamo 4. Nakon osvojenog jednog boda, svi su rekli da je izgubljeno, a sada je definitivno otvoreno," nasmiješio se Robert Mak.

Vodeći u grupi kvalifikacija je Portugal sa šest bodova i sa dvije uvjerljive pobjede, a upravo će 17. juna ova selekcija gostovti u Zenici i pitanje je možemo li ikako da ispariramo Cristianu Ronaldu i društvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nema sumnje da bi stvari bile potpuno drugačije da smo uspjeli u Bratislavi uraditi nešto više, a ovako ćemo ponovo biti pod pritiskom i u jednoj ne baš najboljoj atmosferi koja je bila na zavidnom nivou nakon 3:0 pobjede nad Islandom.

Jedno je sigurno, na tribinama će biti puno bh. navijača koji nikada ne izdaju, bez obzira na loše partije Zmajeva.

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Sta kaje takticar ruFkas na sve ovo ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi