Polievka nakon pobjede nad BiH: "Neki su očekivali pobjedu od 4:0 ili 5:0..."
Novi napadač selekcije Slovačke zadovoljan pobjedom protiv Bosne i Hercegovine.

Novi slovački reprezentativac

Polievka nakon pobjede nad BiH: "Neki su očekivali pobjedu od 4:0 ili 5:0..."

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u 2. kolu kvalifikacija za EURO poražena na gostovanju u Slovačkoj s 2:0, a svoj komentar je u intervjuu za tamošnji šport.sk dao novi reprezentativac Slovačke, Robert Polievka.

Naša selekcija odigrala je jedno od najgorih poluvremena u historiji. Nismo uputili čak niti jedan šut, a povezati nekoliko pasova bilo nam je nemoguće, pa su to iskoristili Slovaci i u prvom dijelu postigli oba pogotka.

Prvi gol stigao je u 13. minuti nakon što je Demirović užasno ispratio Maka odnosno nije mu izašao u blok, a drugi u 40. prvo nakon prolijetanja Saničanina, a onda i nespretne reakcije Miličevića, pogodio je Haraslin.

Tri dana prije duela sa Zmajevima Slovaci su u Trnavi remizirali 0:0 protiv Luksemburga, a u toj utakmici je debitovao Robert Polievka, napadač Banske Bystrice.

On je bio u početnoj postavi i sinoć protiv naše selekcije i u intervjuu za šport.sk imao je šta da kaže nakon što je proslavio prvu pobjedu u dresu s nacionalnim grbom. 

"Šta više možemo poželjeti od pobjede kod kuće bez primljenog gola? Sigurno je bilo ljudi koji su očekivali pobjedu od 4:0 ili 5:0, ali morate pogledati našu momčad koja je doživjela obnovu. Puno je mladih momaka ovdje, a i ja sam novi igrač. Uzimamo četiri boda objeručke t i sada imamo vremena pripremiti se za sljedeće utakmice", istakao je Polievka.

Oglasi

Pohvalio je rad selektora Calzone, te je istakao da su mnogo radili na taktičkoj pripremi utakmice protiv izabranika Faruka Hadžibegića.

"Poticao nas je da to radimo cijelu sedmicu na treningu. Bilo je jako teško. Radilo se dosta na taktičkom planu i drago mi je da je utakmica protiv Bosne pokazala ono na čemu smo sve vrijeme radili. Bili smo spremni skočiti na njih i pritisnuti ih već na njihovoj polovici da počnu griješiti. Dobro smo odigrali utakmicu."

"Očekivali smo i drugačiji rezultat u toj utakmici u četvrtak. Imamo četiri boda koja moramo uzeti objeručke. Druga utakmica je ogledalo na koje se želimo fokusirati u sljedećim utakmicama", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imao sam potpuno drugačije zadatke nego što ih imam u klubu. Nastojao sam slijediti upute trenera, ali htio sam dodati i nešto svoje. Prije svega sam se želio žrtvovati za momčad, drago mi je da smo to na kraju uspjeli. Dali smo sve od sebe i ponosan sam što sam bio dio ove pobjede", istakao je o svom nastupu. 

Kvalifikacije se nastavljaju u junu. Naša selekcija 17. juna gostuje Portugalu, a tri dana kasnije čeka Luksemburg. 

Top Komentari

Ratko1995
Ja sam mislio da će Slovaci genocidu sati bošnjake 5-0.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi