Slovaci u čudu zbog sukoba Hadžibegića i bh. navijača: "Kao na seoskoj utakmici"

Poraženi smo u Bratislavi uz ružne scene na kraju

Slovaci u čudu zbog sukoba Hadžibegića i bh. navijača: "Kao na seoskoj utakmici"

S. Mlaćo
Poraženi smo u Slovačkoj, u veoma blijedoj partiji. Nismo se tome nadali, pogotovo nakon pobjede nad Islandom u Zenici (3:0).

Da li nas je to zavaralo, može se diskustovati, ali sa velikim optimizmom dočekali smo meč u Bratislavi.

Stigao je i veliki broj bh. navijača i pored zabrane, te je pjesma odjekivala od prve minute.

Na kraju i ružne scene. Nekoliko navijača sukobilo se sa selektorom Hadžibegićem, te je počela rasprava uz teške riječi.

Naime, pojedini navijači tražili su od Hadžibegića da se vrate Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić i da pozdrave navijače, a nakon toga došlo je do verbalnog okršaja.

Navijač je čak pozivao selektora Hadžibegića na okršaj, a ovaj mu nije ostao dužan.

Oglasi

Zapazili su to i slovački mediji koji su kazali da da se radilo o scenama koje možemo vidjeti na seoskim utakmicama.

“Selektor BiH se posvađao čak sa navijačima. Vikanje i scene kao na seoskoj utakmici“, prenosi Sport.web.pravda.sk, uz preuzeti video SportSport.ba.

Hadžibegić se nakon meča i obratio medijima.

"Jedino mogu zaključiti da se naša mlada ekipa da boji ritma, da nije mogla izdržati dvije utakmice u tri dana, puno smo se potrošili u prvoj utakmici, u roku tri dana se nismo mogli vratiti. Napravili smo dva poklona u prvom poluvremenu koju su Slovaci iskoristili u drugom poluvremenu.

Iskusni stručnjak tvrdi da je u borbi za Evropsko prvenstvo i dalje sve otvoreno.

Oglasi

"Borimo se s onim što imamo, pokušavamo naći najbolju soluciju. Nama cilj ostaje plasman na Evropsko prvenstvo, ima 10 utakmica, niko se nije plasirao ni eliminisan, bit će promjena na tabeli. To je evidentno."

"Naše prvo poluvrijeme će biti za duboku analizu. Ima tu objektivnih razloga, ali treba čestitati protivniku na pobjedi bez obzira koliko ih mi potpomogli."

"Razočaran sam to je sigurno. Nisam skakao do neba nakon prve utakmice, a nisam ni sada u nekoj katastrofi, ali me aspolutno boli poraz."

Za užasno prvo poluvrijeme okrivio je kolektivni pad, iako mu mnogi zamjerajz zbog pristupa utakmici.

"U prvom poluvremenu je bio kolektivni pad. Krunić se žalio na povredu, doktori su rekli da može igrati. Da je bio jedan ili dva igrača da su podbacili, ali to je bilo kolektivno. Bila je reakcija u dugom poluvremenu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bojao sam se minutaže u klubovima, rezultat je tu, moramo ga prihvatiti i izvući ponude za naredni period."

 

Top Komentari

user1677191664
Ovi nasi seljaka kad misli da je neko i nesto,,ko,si ti da tebe dolaze pozdraviti,,ako ti se nesvidja nemoj dolaziti na utakmice,,Ronaldo je Ronaldo pa poslje poraza se okrene i ode u svlacionicu bez pozdrava,,ali kad bosnjo pomsili da je neko Bitan u zivotu,,gledaj jarane preko tv i cuti,,
5 1
Drakula
VRATITE SUŠIĆA TAD CE TE IMATI JOS VECU PODRSKU. DOK AMATERI SJEDE POPUT OVOG,PETEVA,BAZDAREVICA I OSTALI NIKAD PODRSKU OD MENE NECETE DOBIT KAO I OD OSTALI. ISPALI IZ SVIH TAKMICENJA AMIN
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi