Dudiću prije žrijeba Kupa stiglo olakšanje: "Sa Širokim se da igrati, ostali su nam dužnici"

Velež igra protiv rivala iz Hercegovine

Dudiću prije žrijeba Kupa stiglo olakšanje: "Sa Širokim se da igrati, ostali su nam dužnici"

Admin Čaušević

Velež se u utorak vratio sa priprema iz Antalije, a u srijedu je mostarski klub saznao rivala u četvrtfinalu Kupa.

Žrijeb je odlučio da Velež za rivala dobije Široki Brijeg, ekipu koja je Rođene izbacila prošle sezone iz namasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

"Poznajemo Široki, dobro je što su nam blizu. Radi se o kvalitetnoj ekipi, da se s njima igrati. Sigurno će biti dvije zanimljive utakmice", za SportSport.ba je rekao trener Mostaraca, Feđa Dudić.

"Ostali su nam dužnici za prošlu sezonu jer smo od njih ispali. Dat ćemo sve da prođemo, sigiurno nam neće biti lako. Dobro je što smo tu blizu jer igra se puno utakmica u 15 dana i da ne putujemo puno."

"Prednost su u tereni. Na Pecari je dobar teren i kod nas isto. Obje ekipe igraju otvoreno, nadigravamo se. Nema tu neke grubosti. U dobroj smo formi, probat ćemo to da zadržimo, ali prioritet je prvo kolo i duel sa Željezničarom", dodao je odlični trener.

Inače, prije samog žrijeba treneru Dudiću stiglo je olakšanje jer pouzdani lijevi bek Slaviša Radović nije povrijeđen.

Radović se požalio na bolove na posljednjem meču u Turskoj, a jutrošnji pregledi su pokazali da se ne radi o povredi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kako saznajemo odlični defanzivac će odraditi nekoliko terapija i sigurno će biti spreman za duel prvog kola proljetnog dijela.

Ostaje da se vidi da li će Dudić Radovića koristiti u generalci protiv Posušja. Taj meč se igra u subotu od 14:30 na stadionu Rođeni.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Kako god okrenes Velez je favorit u dvije tekme. Nego nesto kontam,kako li je gledat dva najmrza rivala ovima iz fk međugorje?
6 0
Adohordas
Ma daj Dudicu fkt ne kontam vas nekad?pa jaro jesu li profesionlci ili nisu? Cuj lika dobro je da smo blizu bgmi ko da ima do Tuzle il Banja Luke 40 sati ici,vazda se izvlace na teren(problem je sto im nepase kad je i sunce)kao onda lopta sporije ide itd itd hahaha a majko moja ili znas ili ne znas treceg nema!!!pozz i sretno velikanu iz Mostara
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi