Dugo nije viđen "luđi" finiš meča: VAR, odbranjen penal, indirekt na pet metara...

Prava drama

Dugo nije viđen "luđi" finiš meča: VAR, odbranjen penal, indirekt na pet metara...

Možda nije finale Lige prvaka, nije finale ni nekog nacionalnog kupa, a ni utakmica neke od liga petice.

Ipak, duel 21. kola njemačke "Cvajte" između Kiela i St. Paulija donio je jedan od "najluđih" i najdramatičnijih završetaka fudbalskog okršaja.

A nije da je utakmica bila beznačajna. Još je dovoljno utakmica ostalo do kraja sezone da Kiel može uhvatiti barem doigravanje za Bundesligu, dok je St. Pauli u borbi za opstanak.

U finiš utakmice na Holstein stadionu se ušlo vodstvom Kiela od 2:1, a onda je u sudijskoj nadoknadi St. Pauli, nakon intervencije VAR-a, dobio penal i priliku da izjednači.

Odgovornost je preuzeo Veerman, ali je njegov udarac sa bijele tačke u petoj minuti sudijske nadoknade odbranio golman Kiela Ioannis Gelios. Ipak, sudija zaključuje da je jedan fudbaler domaćih, nakon intervencije golmana, loptu koju je Gelios potom uhvatio, pa je St. Pauli dobio i indirekt na pet metara od gola.

Pokušali su gosti i iz indirekta doći do izjednačenja, ali je opet Gelios, nekako, intervenisao.

Potom je St. Pauli izveo korner nakon kojeg je nastala velika gužva pred golom Kiela. Međutim, ponovo se domaći uspijevaju odbraniti i izbaciti loptu u novi korner za St. Pauli.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Gelios međutim hvata loptu nakon drugog kornera i sudija označava kraj meča.

Prava drama, nema šta...

Ioannis Gelios penalty save (Kiel) against St. Pauli followed by an indirect free-kick in the box and 2 corners to end the game from r/soccer

Top Komentari

gogs
'' Ipak, sudija zaključuje da je jedan fudbaler domaćih, nakon intervencije golmana, loptu koju je Gelios potom uhvatio, pa je St. Pauli dobio i indirekt na pet metara od gola.'' Izgubio si se u silnim zarezima, pa nisi poentirao. Sta je uradio jedan domaci fudbaler???
5 0
zbii
Ja vas molim da zaposlite nekog pismenog da vam bar lektoriše članke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi