Podržao napad Turske na Siriju, a navijači traže da ga klub već danas otjera

Turčin mora napustiti St. Pauli?

Podržao napad Turske na Siriju, a navijači traže da ga klub već danas otjera

E. Škorić

Navijači njemačkog drugoligaša St. Paulija traže od kluba da otpusti 25-godišnjeg turskog nogometaša Cenka Sahina.

U toku su žestoke borbe između turskih trupa i boraca sirijskih demokratskih snaga u selima na granici između dvije zemlje, a Sahin je odlučio da podrži tursku vojsku koja je napala sirijske Kurde.

Navijačima St. Paulija je to zasmetalo, pa su se brzo oglasili i od kluba traže da potjeraju turskog nogometaša.

"Ovo nije prvi put da Sahin izražava pronacionalizam i da pokazuje odanost režimu i preziranje kurdskog stanovništva. Molimo klub da već danas otpusti Cenka Sahina, on za nas više nije igrač St. Paulija!", objavili su na sajtu navijači njemačkog kluba iz Hamburga.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kurdi čine oko 10% stanovništva Sirije, 19% stanovništva Turske, 15-20% Iraka i drugi su po veličini u Iranu.

Top Komentari

Prazina
Otkaz i izgon iz zemlje. I još nešto, nisu u toku borbe između te dvije strane već je u toku brutalan fašistički napad turskih nacista na susjednu državu Siriju i tamošnje Kurde
0 3
mer12
kada se Messi setka sa Natanjahu to je OK, kada B.Dortmund salje milione Izraelu i to je OK auuuu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi