Đumić: Komplikovano je dobiti poziv u reprezentaciju BiH

Na šta implicira štoper?

Đumić: Komplikovano je dobiti poziv u reprezentaciju BiH

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je u potrazi za novim selektorom reprezentacije nakon što je sporazumno raskinuta saradnja sa Robertom Prosinečkim.

Među igračima koji nisu nastupali za Zmajeve u eri Prosinčkog nalazio se i Dario Đumić koji je ljetos posuđen Darmstadtu.

U razgovoru za njemačke medije 27-godišnji defanzivac je kazao da bi se vrlo rado vratio u reprezentaciju te da je komplikovano dobiti poziv u A selekciju.

"Igrao sam u reprezentaciji kad sam bio u Holandiji, a onda je za selektora izabran Prosinečki. Nisam nešto igrao u Utrechtu pa me nije pozvao za prvu utakmicu", kazao je Đumić te nastavio:

"Ali od jučer Prosinečki više nije selektor, vidjet ćemo šta će biti. Normalno, rado bih igrao za nacionalni tim, ali u Bosni je to malo komplikovano (smijeh). Ako ovdje nastavim dobro igrati, možda ću dobiti još jedan poziv. Ako ne, nije problem."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Đumić je dres reprezentacije BiH nosio pet puta i to kada je selektor reprezentacije bio Mehmed Baždarević. Postigao je jedan gol u porazu od Belgije (3:4).

U Darmstadtu je ove sezone standardan. Do sada je odigrao 14 mečeva u Cvajti uz tri postignuta gola.

Top Komentari

Bajic je obican taraba ili parmak, ne treba ga vise zvati ima tu Hodzic.
6 0
enko
ma nije to tako komplikovano,vidis kako moze duljevic ??? o bajicu da ne govorim itd.roberte,menaderi,begicu,menadzeri.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi