Duraković startao pobjedom: Tri bitna boda za nas, Rudar se pokazao kao tvrd orah

Jajčani upisali tri vrijedna boda

Duraković startao pobjedom: Tri bitna boda za nas, Rudar se pokazao kao tvrd orah

S. Mlaćo

Vrijedna tri boda u borbi za opstanak upisali su danas nogometaši Metalleghea iz Jajca. Jajčani su na svom stadionu savladali Rudar iz Kaknja 2:1, te sigurno mogu biti zadovoljni otvaranjem drugog dijela sezona.

Salim Duraković je uspješno položio prvi test na klupi popularnih Kraljeva, a zadovoljan je igrom koju su prikazali njegovi izabranici po teškom terenu. Priznaje da se Rudar pokazao kao veoma tvrd orah, što je i sam očekivao.

"Utakmica je bila prava prvenstvena, a mi smo se pribojavali Rudara, jer smo ih ranije skautirali i dobro smo znali njihove dobre i loše strane. Pokušali smo da im zatvorimo glavne igrače kao što su Kobilica i Spahić, te krilne brze igrače. Uspjeli smo to u prvom dijelu, vršili smo presing na njihovu zadnju liniju, što nam je uspjelo da napravimo par prilika i u prvom poluvremenu smo došli do prednosti. U drugom dijelu smo se malo povukli, čekali svoju šansu iz kontri jer smo znali da će se Rudar otvoriti kod rezultata 1:0. Iz naše jedne pogreške Spahić je kasnije postigao eurogol, međutim ponovo smo izašli visoko, atakovali i preko Haračića stigli do tog drugog pogotka", kazao je Duraković za SportSport.ba.

Jajčani na svom kontu imaju 17 osvojenih bodova i priznaju da se sada puno lakše diše.

"Ovo je zaista bila bitna pobjeda za nas. Treba imati u vidu da na raspolaganju nismo imali četiri jako bitna igrača: Pljevljaka, Kovača, Mehića i Popovića, što se i osjetilo, naročito pri izmjenama. Nismo imali adekvatne izmjene kako bi unijeli svježinu u ekipu, no na kraju je sve ispalo dobro. Momcima čestitam na borbenosti i zalaganju od prve do posljednje minute".

U narednom kolu Metalleghe BSI će put Orašja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sa ovom pobjedom popravili smo se na tabeli, a i psihološki nam mnogo znači. Rasterećeniji putujemo u Orašje gdje ćemo se nadigravati. Raduje me što ću na raspolaganju imati gore nabrojanu četvorku koja je propustila današnji meč i to će nam puno značiti", dodao je Duraković na kraju razgovora.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Jajčani na svom kontu imaju 17 bodova.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi