Selektor pred Sjevernu Irsku: Odredio sam sastav, razmišljam još o jednom mjestu

Dušan Bajević pred meč baraža

Selektor pred Sjevernu Irsku: Odredio sam sastav, razmišljam još o jednom mjestu

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici igra polufinalni meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Protivnik Zmajevima je selekcija Sjeverne Irske, a na press konferenciji pred utakmicu je govorio selektor Dušan Bajević.

"Pripremamo se dugo za ove utakmice, u ovom momentu bolja smo ekipa po kvalitetu, dobro se poznajemo, znamo kvalitet jednih i drugih, ali velikom zalaganjem i odgovornošću mislim da možemo pobijediti. Niko ne može unaprijed reći da može dobiti utakmicu, pokušat ćemo to biti mi", rekao je selektor i dodao je:

"Odredio sam sastav razmišljam o jednom mjestu, kiša me natjerala da razmišljam o jednoj poziciji".

Penali nisu vježbani.

"Nismo vježbali penale. Da li će do toga bit teško je reći, ali mislimo o tome, to je istina. Možda ćemo šutirati penale, ali bolje da razmišljam o drugom pravcu. Idemo da odigramo utakmicu od početka do kraja, da damo sve od sebe od početka do kraja."

Selektor ističe da ima i određenih problema u ekipi.

"Imamo problema, ne mogu reći da nemamo, od početka smo imali problema, jer je Milan Đurić došao sinoć kasno poslije tri dana putovanja, trebalo nam je dva dana da se okupimo, imamo neke povrijeđene igrače."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da li će novajlije dobiti šansu za igru?

"Zavisi od igre ko će dobiti priliku. Za nas je veoma važna utakmica, ali ove dvije nisu važne kao preostale dvije. Da li će dobiti i protiv koga to ćemo vidjeti, ali će sigurno dobiti

Top Komentari

Arnel925
Favoriti smo i to trebamo pokazati na terenu. Jedini minus je trenutna forma Dzeke i Pjanica
4 12
LeicesterCity
Idemo bOsnoo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi