Bajević odlučio da progovori: Odgurnuo sam Misimovića, on želi da odlučuje ko će igrati!

Bivši selektor naše nogometne reprezentacije

Bajević odlučio da progovori: Odgurnuo sam Misimovića, on želi da odlučuje ko će igrati!

S. Mlaćo

Mnogo bure stvorilo se pred meč Lige nacija između reprezentcije naše zemlje i Italije na Grbavici.

Naime, u javnost je procurila informacija da su se u hotelu sukobili selektor Dušan Bajević i v.d. tehničkog direktora reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Na pitanje novinara portala SportSport.ba nakon meča na Grbavici o sukobu, Bajević je tada kratko kazao.

"Ništa se nije desilo, razgovarali smo samo...".

Pressica je otišla u drugom smjeru, a sada je potvrdio u razgovoru za balkans.aljazerra.net. da je odgurnuo Misimovića.

"Fizičkog sukoba nije bilo. Nas dvojica smo razgovarali i odgurnuo sam ga. Ljudi me poznaju kakav sam po prirodi. Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome ko će igrati, što nisam dozvolio kao selektor. U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača. Za vrijeme dok je Misimović igrao za reprezentaciju BiH, imao je takođe nesporazume sa bivšim selektorima Miroslavom Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem. Ne želim da ulazim u pojedinosti tih nesporazuma. Na ovaj način poslije slabih rezultata BiH u kvalifikacijama za Euro i Ligi nacija, ne bih volio da se ovo shvati kao da branim predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića. Zaista, nemam potrebe, a niti razloga za tim", kazao je Bajević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dodao je da mu prepucavanja preko medija nisu potrebna.

"Ne trebaju mi prepucavanja preko medija u 72. godini (rođen je 10. decembra 1948. u Mostaru). Mislim da je stvorena loša atmosfera zbog budućih izbora u Nogometnom savezu BiH. Izvršni odbor treba da sagleda stanje u reprezentativnom bh. fudbalu i donese nimalo lagane odluke u cilju konsolidacije. Brojne pojedinosti o svim dešavanjima, kao i radu naveo sam u izvještaju Izvršnom odboru Saveza", rekao je legendarni Mostarac koji se nije proslavio na klupi reprezentacije, a uskoro će na ovaj poziciji dobiti svoga nasljednika.

Top Komentari

Rajvosa2019
Zato Vaha sa ovim ciganima ne zeli da ima posla , starom vjerujem- nema razloga da laze
72 5
SeoRusilac
Kažem vam ja da je ovaj Miske sumnjiv čim mu Vico valja :D
40 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi