Dušan Tadić stao pred kameru i saopštio najtežu odluku karijere

Napustio Ajax

Dušan Tadić stao pred kameru i saopštio najtežu odluku karijere · Zvanično

Midhat Šljivak

Dušan Tadić više nije igrač Ajaxa. Nizozemski velikan je srpskom fudbaleru udovoljio u zahtjevu za raskid ugovora i on napušta klub.

Dušan Tadić je iznenadio sve odlukom da zatraži raskid ugovora s nizozemskim velikanom Ajaxom. On je zahtjev podnio jutros, a klub je odlučio da ga pusti i s njim je večeras okončana saradnja.

Tadić se nakon svega obratio navijačima, a zatim je i objasnio je razloge svoje odluke.

"Hvala vam za ove prekrasne godine i prelijepe uspomene. Nikad ih neću zaboraviti. Od prvog do posljednjeg trenutka ćete mi biti u srcu. Najbolji ste. Ćao", poručio je Dušan Tadić i nastavio je:

Oglasi

"Donijeti odluku o odlasku bilo je veoma teško. Ipak, ovo je pravi trenutak i smatram da je najbolje za mene i za klub."

"Moj boravak u Ajaxu i uspjesi koje smo imali nešto je što nikada ranije nisam doživio. Hvala svima za lijepe uspomene. Nije ovo zbogom. Uvijek ću biti igrač Ajaxa i nadam se da ću se uskoro vratiti ovdje kao trener", rekao je Dušan Tadić.

Od dolaska u klub 2018. godine srpski fudbaler je odigrao 241 meč za Ajax i postigao je 105 golova. Ovom učinku dodao je 112 asistencija.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

S Kopljanicima je 34-godišnji ofanzivac osvojio tri naslova prvaka Nizozemske, te dva trofeja Kupa, a Ajax se od njega oprostio riječima da će zauvijek biti upisan u historiju kluba.

Top Komentari

grom
Nekad fakat kontam da je ovo srpski portal,dzokovic prno, Jolić jaše konja..zvezda ovo ono..partizanu ruže uvele..a na njihovim portalima nema ni jednog članka o Sa i Želji posto smo mi najveći
3 1
Chesa
Wow wow - četinar što nije staviti traku za Turski zemljotres. **** off.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi