"Turski Messi" na treningu ponizio Dušana Tadića, pogled Srbina ka Turčinu svi su odmah vidjeli
Dušan Tadić nije bio oduševljen s onim što mu je uradio Emre Mor

Kamera sve snimila

"Turski Messi" na treningu ponizio Dušana Tadića, pogled Srbina ka Turčinu svi su odmah vidjeli

Endin Čaušević

Dušan Tadić uspio je s reprezentacijom Srbije da izbori plasman na Evropsko prvenstvo i sa saigračima kratko proslavi veliki podvig, a potom se vratio u Istanbul i priključio treninzima Fenerbahčea. Tadić je sinoć bio u centru pažnje jer ga je jedan detalj na treningu posebno naljutio.

Srbija je uspjela nekako da se domogne direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo iako izabranici Dragana Stojkovića nisu blistali protiv Bugarske u zadnjem kolu kvalifikacija.

No, za Orlove je najvažnije da su osigurali mjesto na Evropskom prvenstvu koje se igra idućeg ljeta u Njemačkoj.

Nakon kratkog slavlja zbog plasmana na veliko takmičenje igrači Srbije su se morali vratiti u svoje klubove jer se već ovog vikenda nastavljaju prvenstva širom Evrope.

Tako je Dušan Tadić doputovao prije dva dana u Istanbul i pojavio se sinoć na treningu Fenerbahčea. Tadić je stigao s osmijehom, no on je brzo nestao s njegovog lica nakon poteza jednog od njegovih saigrača.

Oglasi

Naime, igrači Fenera igrali su na dva gola tokom treninga, a kamera je zabilježila zanimljiv detalj. U centru pažnje bili su Tadić i Emre Mor koji je svojim potezom oduševio saigrače, ali ne i srbijanskog veznjaka.

"Turski Messi" kako su Mora prozvali prije nekoliko godina uspio je da u jednom napadu provuče Tadiću loptu kroz noge što se Srbinu nije svidjelo.

Tadić je odmah pogledom "strijeljao" svog saigrača, ali nije ni slutio da je kamera sve to snimila i da se video našao na društvenim mrežama.

Srbijanski reprezentativac je pokušao do kraja treninga da uzvrati svom saigraču na isti način, ali je Mor uspio da to izbjegne, no sigurno je da neće ostati na Tadiću jer je bilo jasno koliko mu se taj dribling nije svidio.

Oglasi

Od nadimka "Messi iz Turske" ostalo je samo sjećanje

Što se tiče Mora on je nekada bio velika nada turskom fudbala i čak je svojevremeno dobio nadimak "Messi iz Turske" kada je za 10 miliona eura kao tinejdžer prešao iz danskon Nordsjaellanda u Borussiju Dortmund.

Međutim, povrede su uništile karijeru ovog 26-godišnjaka koji pokušava da se vrati u Feneru u staru formu. No, početkom ove sezone doživio je tešku povredu zbo gkoje je odusustvovao čak tri mjeseca i tek se nedavno vratio na teren.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mor se povrijedio u prvom meču sezone u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a nedavno se vratio na teren na utakmici protiv Trabzonspora.

Fenerbahče se nakon reprezentativne pauze na scenu vraća u nedjelju kada će ovaj tim dočekati Karagumruk u okviru 13. kola Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi