Težak "udarac" za Edina Džeku, video iz Minhena pokazao ko je i šta je Dušan Tadić u Feneru!

Zanimljiv potez navijača turskog velikana

Težak "udarac" za Edina Džeku, video iz Minhena pokazao ko je i šta je Dušan Tadić u Feneru!

Endin Čaušević

Edin Džeko i Dušan Tadić su ovog ljeta potpisali za Fenerbahče i za kratko vrijeme postali glavne zvijezde kluba iz Istanbula. Međutim, Tadić je "probio granice" jer je nevjerovatan detalj zabilježen i na meču Eurolige između Bayerna i Fenerbahčea, a u centru pažnje bili su navijači gostujućeg tima.

Bayern i Fenerbahče sastali su se sinoć u okviru petog kola grupne faze Eurolige, a na kraju klub iz Istanbula uspio je da upiše još jednu pobjedu rezultatom 76:67.

Fener je nastavio seriju dobrih rezultata u Euroligi i došao je do treće uzastopne pobjede, te sada ima omjer 4:1. S druge strane, za Bayern je ovo drugi uzastopni poraz, a njemački klub ima u dosadašnjem dijelu sezone u Euroligi dvije pobjede i tri poraza.

Gosti su diktirali tempo meča od samog početka, a utakmicu su prelomili u drugom dijelu. Fenerbahče je na kraju slavio sa 76:67 na krilima Wilbekina koji je ubacio 17 poena, te Gudurića koji je imao 14 poena i šest skokova.

Također, turski klub imao je i veliku podršku svojih navijača u "Audi domu" u Minhenu, no jedan detalj posebno se našao u centru pažnje javnosti.

Oglasi

Naime, navijači Fenerbahčea čuli su dobro poznatu pjesmu s razglasa koju koriste svaki put kada Tadić postigne pogodak, te su odlučili da "zagrme".

"Tadić od fire", grmilo je dvoranom Bayerna na sinoćnjoj utakmici, a taj video ubrzo je postao glavna tema na društvenim mrežama.

To najbolje pokazuje kakva zvijezda je Tadić u Istanbulu iako je tek ljetos stigao u Fenerbahče kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Ajaxu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tadić je od dolaska u Fener odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima, uspio je postići šest golova i dodati četiri asistencije.

Top Komentari

K79
pa zar oni nisu ljuti na njega sto dize stalno tri prsta ccc?! :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi