Turci se raspisali o "velikom propustu UEFA-e" - u centru pažnje je Dušan Tadić!

I oni griješe

Turci se raspisali o "velikom propustu UEFA-e" - u centru pažnje je Dušan Tadić!

Edmir Škorić

U četvrtak navečer kada je Fenerbahče savladao Ludogorec s 3:1 u meču Konferencijske lige, UEFA je napravila skandalozan propust oko Dušana Tadića, javljaju mediji u Turskoj.

Fenerbahče igra nevjerovatno ove sezone i ima 18 pobjeda na 18 zvaničnih utakmica. I u prvenstvu, a i u Evropi su maksimalni i pitanje je kada će se prekinuti ta nevjerovatna serija turskog velikana.

Edin Džeko, kao obično, ne starta u utakmicama Konferencijske lige, njega je trener Ismail Kartal zadužio za golove u prvenstvu da timu donese toliko čekanu titulu, dok je Dušan Tadić preedvodio tim sinoć protiv Ludogoreca u novoj pobjedi.

Upravo je reprezentativac Srbije bio u "centru skandala" . Naime, UEFA je napravila veliku pogrešku, pa je Tadića uvrstila na klupu Ajaxa u gostima kod Brightona, gdje je tim iz Amsterdama poražen sa 2:0.

Tadićevo ime pojavilo se među rezervistima Ajaxa, a Evropska fudbalska federacija očigledno je zaboravila da je on ovog ljeta napustio Nizozemce i otišao u Tursku.

Oglasi

Ipak, ova pogreška UEFA-e neće ništa promijeniti. Da je to bila greška nekog od službenih lica, naravno, stvari bi bile drugačije.

Nakon utakmice protiv Ludogoreca, Tadić je govorio pred novinarima:

"Ostvarili smo važnu pobjedu. Nismo dobro krenuli u utakmicu. Napravili smo previše jednostavnih grešaka. Time je protivnik dobio samopouzdanje. Igrali smo bolje pred kraj prvog poluvremena, a u zadnjih 10 minuta igrali smo jednostavnije. Kada smo igrali jednostavno i više dodavali, stvarali smo više prilika. U poluvremenu smo pričali o našim pogreškama. Tremer nam je također rekao šta trebamo raditi. Tako smo postigli rezultat", rekao je Tadić pa je dodao:

"Mi smo Fener, igramo da dobijemo svaku utakmicu, da dominiramo u svakoj utakmici. Protivnik nas se treba bojati i zastrašivati ​​tokom utakmice. To je ono što mi pokušavamo. Nastavljamo svojim putem s pobjedama, ali moramo uvijek bolje. Svaki dan moramo biti bolji. Ovako izgleda mentalitet sjajne ekipe".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener će u nedjelju gostovati kod ekipe Pendikspor u 10. kolu Superlige i želi da pobjedom zadrži prvo mjesto na tabeli i da se primakne cilju, a to je osvajanje prve titule nakon 2009. godine.

Očekuje se Edin Džeko od prve minute i bh. reprezentativac će tražiti svoj osmi ligaški gol. Trenutno je na sedam golova, dok vodeći strijelac lige, Mauro Icardi iz Galate, ima 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi