Turci pisali o Džekinom nezadovoljstvu, jedan video ih utišao: "General, lider, kapiten..."

Svi su primijetili taj detalj

Turci pisali o Džekinom nezadovoljstvu, jedan video ih utišao: "General, lider, kapiten..."

Endin Čaušević

Fenerbahče je u četvrtak na svom terenu pobijedio Ludogorets u meču trećeg kola grupne faze Konferencijske lige sa 3:1, a bh. reprezentativa Edin Džeko nije nastupio u ovoj utakmici. No, i pored toga Džeko se našao u centru pažnje, a jedan komentar na Twitteru sve je rekao.

Ismail Kartal odlučio je da odmori Džeku u duelu protiv Ludogoretsa i ispostavilo se da je donio dobru odluku jer je Fenerbahče i bez svog najboljeg igrača uspio na kraju da dođe do nova tri boda pobjedom od 3:1.

Pored Džeke u sastavu nije bilo ni Dominika Livakovića koji je zadobio lakšu povredu za vikend protiv Hatayspora, te u Feneru ništa nisu željeli da rizikuju.

Iako je Džeko cijeli meč odgledao s klupe za rezervne igrače jasno je da mu takva odluka Kartala nije teško pala, te da će iskusnom 37-godišnjem napadaču dobro doći odmor koji je dobio na meču protiv bugarskog kluba.

Međutim, iako uopšte nije igrao Džeko je svejedno uspio da oduševi navijače Fenerbahčea jer se jedan video posebno našao u centru pažnje nakon što se pojavio na društvenim mrežama.

Oglasi

Kamera je u samom finišu utakmice kada je Zajc pogodio za konačnih 3:1 snimala klupu Fenera, a u centru pažnje posebno je bio Džeko koji je slavio pobjedu svoje ekipe i pokazao je da mu odluka Kartala da ne igra nije teško pala kako se špekulisalo prije početka utakmice.

To su zapazili i navijači Fenerbahčea, a mnogi od njih poručili su da je Džeko i na taj način pokazao da je pravi vođa i kapiten ove ekipe.

"General, lider, kapiten Edin Džeko je sretan, a odmah smo i mi sretni", napisao je jedan od navijača Fenerbahčea.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon toga mnogi su poručili da je priča o Džekinom nezadovoljstvu što nije bio u sastavu netačna, te da je bh. napadač na ovaj način pokazao da nema istine u tome da je nesretan zbog odluke Kartala.

Sigurno je da će se Džeko već sutra naći na terenu od prve minute u meču Pendikspora i Fenerbahčea u okviru desetog kola turske Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi