Dušan Tadić u nesvakidašnjem izdanju, kofa ispred njega je bila "puna do vrha"...

Zabilježeno na Bosforu

Dušan Tadić u nesvakidašnjem izdanju, kofa ispred njega je bila "puna do vrha"...

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić je uz Edina Džeku jedan od najboljih igrača Fenerbahčea u sezoni 2023/24.

Fenerbahče je ljetos doveo velika pojačanja, a svakako se ističu Edin Džeko i Dušan Tadić, koji svojim golovima i asistencijama vode tim prema tituli koja se čeka od 2009. godine.

Fener je odigrao 19 utakmica ove sezone u svim takmičenjima i ostvario maksimalnih 19 pobjeda. Svi su oduševljeni trenutnom ekipom Fenerbahčea, a pojačanja poput Džeke, Tadića, Livakovića, Freda i Cengiza Undera izgledaju kao pun pogodak.

Turski velikan sprema se za meč 11. kola protiv Trabzonspora, to će biti konačno jedan barem na papiru konkretan izazov za žuto-plave, nakon što su u nedjelju sa 5:0 deklasirali Pendinkspor u gostima uz hat-trick Džeke.

Nakon te utakmice, dobili su malo slobodnog vremena, a neki su ga iskoristili na zanimljiv način, naročito Tadić koji je odlučio da na Bosforu peca ribe.

Oglasi

Srbin je podijelio video na društvenim mrežama pozirajući s kofom punom ulovljenih riba. Tadić je bio obučen kao pravi ribolovac i sa čamca je uživao u pecanju.

Tadić i Džeko će 4. novembra ugostiti Trabzonspor s Fenerom, a onda će obojica u naše krajeve, budući da ih očekuju kvalifikacijske obaveze sa Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Oni predvode svoje nacionalne timove, s tim da je Tadićeva Srbija trenutno u puno boljoj situaciji od Džekinih Zmajeva, koji će tek kroz baraž Lige nacija tražiti plasman na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Srbija je pak na korak od plsamana na EP nakon nedavne pobjede nad Crnom Gorom (3:1). Orlovi su drugi na tabeli sa 13 bodova, ispred je Mađarska sa 14, a treća Crna Gora ima pet bodova manje i utakmicu manje od Sribje. No, sve su prilike da će Srbi protiv Bugarske kod kuće u novembru ovjeriti kartu za Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi