Englezi znaju zašto Fenerbahče dominira, pa spomenuli i Edina Džeku: "Odbačene zvijezde..."

Objavili zanimljivu listu igrača na kojoj je i Tadić

Englezi znaju zašto Fenerbahče dominira, pa spomenuli i Edina Džeku: "Odbačene zvijezde..."

Endin Čaušević

Fenerbahče već preko 14 godina čeka na titulu prvaka Turske zbog čega je klub ovog ljeta odlučio da dovede nekoliko velikih zvijezda što je bio pun pogodak jer ovaj tim igra fantastično ove sezone. Turski velikan je i tema engleskih medija, a Daily Mail tvrdi da zna šta je recept Fenerbahčea za takav uspjeh.

Fenerbahče je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu u kojoj je turski velikan pokazao kakav tim ima jer nakon 18 odigranih mečeva u svim takmičenjima ima maksimalan učinak, odnosno ostvarene pobjede u svim tim utakmicama.

Čelnici Fenera napravili su odličan prelazni rok koji su otvorili dovođenjem Edina Džeke, a zatim su u klub, između ostalih, stigli Dušan Tadić, Dominik Livaković, Fred, Cengiz Under, Sebastina Szymanski, Rodrigo Becao...

Odlični rezultati Fenera skrenuli su pažnju i medija u Engleskoj, a posebno Daily Maila koji je posvetio tekst turskom velikanu.

Daily Mail analizirao je Fenerbahče i došao do zaključka da turski klub zapravo briljira zbog činjenice da su doveli sjajne igrače, odnosno fudbalske zvijezde koje su pojedini engleski klubovi olako odbacili tvrdeći da nisu dovoljno dobri.

Oglasi

Naravno, Daily Mail je u tekstu spomenuo i Edina Džeku koji je ostavio dubok trag u Manchester Cityju u kojem je proveo skoro pet godina, ali i dan danas mnogi kažu da je bh. reprezentativac zaslužio mnogo veću minutažu na Etihadu.

"Još jedno poznato ime je Bosanac i bivši igrač Manchester Cityja, Edin Džeko, koji je ljetos stigao iz Intera. Džeko možda ima 37 godina, ali se preporodio u Turskoj gdje je već postigao devet golova i upisao sedam asistencija", piše Daily Mail.

Naravno, tu su izdvojili i Freda kojeg je Fener doveo iz Manchester Uniteda, te se Brazilac također pokazao kao odlično pojačanje.

Na listi "odbačenih zvijezda" je i Dušan Tadić koji je svojevremeno također bio u Engleskoj gdje je nastupao četiri godine za Southampton, ali su ga se Englezi olako odrekli nakon čega je on otišao u Ajax i "eksplodirao".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Daily Mail navodi da su u Feneru svoje utočišće pronašli još mnogi igrači koji u Engleskoj nisu dobrili pravu priliku, a to su Michy Batshuayi koji je bio član Chelseaja, te Joshua King koji je nastupao za Blackburn, Bournemouth, Everton i Watford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi