Fenerbahče posvetio fotografiju Edinu Džeki, jedan detalj kao nož u srce Mauru Icardiju!

Pravi kapiten i lider kluba

Fenerbahče posvetio fotografiju Edinu Džeki, jedan detalj kao nož u srce Mauru Icardiju!

Endin Čaušević

Edin Džeko napravio je pun pogodak kada je ljetos napustio Inter i odlučio karijeru nastaviti u Turskoj u dresu Fenerbahčea gdje proživljava svoju drugu mladost, a danas je velikan iz Istanbula još jednom pokazao kakav status Dijamant ima u tom klubu.

Džeko se do kraja prošle sezone nadao do zadnjeg trenutka da će mu Inter ponuditi novi ugovor, a kada se to nije desilo iznenadio je mnoge odlukom da karijeru nastavi u Fenerbahčeu.

Međutim, ekspresno se pokazalo da je iskusni bh. napadač donio najbolju moguću odluku jer mu u turskom klubu ide zaista odlično.

Džeko je briljirao sinoć u gostujućoj pobjedi Fenera na gostovanju kod Pendikspora sa 5:0, a bh. reprezentativac je upisao hat-trick i došao do cifre od deset golova u Superligi i izjednačio se na vrhu liste strijelaca s Maurom Icardijem.

Rijeko koji igrači su odmah po dolasku postali lideri i kapiteni klubova, ali to se upravo desilo Džeki u Fenerbahčeu.

Oglasi

Kakav status i kakvo poštovanje Džeko ima u turskom velikanu vidjelo se i danas objavom Fenera na Instagramu, a upravo je ovaj 38-godišnjak bio u centru pažnje.

Fenerbahče je objavio fotografiju na kojoj je Džeko ogrnut zastavom tog kluba s krunom na glavi, a pored njega je statistika da je dao na deset mečeva u prvenstvu deset golova, upisao četiri asistencije i niti jedan pogodak nije bio s bijele tačke što je posebna provokacija za Icardija koji je od deset golova tri dao s bijele tačke.

"Edin Džeko", piše uz ovu fotografiju Fenerbahčea uz emotikon kapitenske trake, a ova objava je za sat vremena dobila preko 250.000 lajkova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I ovakva objava najbolje pokazuje da se Džeko zaista skrasio u Istanbulu i da u Feneru proživljava drugu mladost jer niko nije očekivao da će pružati tako briljantne partije.

U Interu su olako prekrižili Dijamanta, ali sigurno da se sada itekako kaju kada vide u kakvoj formi igra njihov dojučerašnji napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti