Vlahović razočarao čelnike Fiorentine: "Pokušavali smo mjesecima, ali je gotovo..."

Neće produžiti ugovor

Vlahović razočarao čelnike Fiorentine: "Pokušavali smo mjesecima, ali je gotovo..."

E. Čaušević

Srbijanski napadač Dušan Vlahović oduševio je svojim igrama u dresu Fiorentine čime je skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova.

Vlahović je i ove sezone ponajbolji igrač kluba iz Firence, a čelnici Fiorentine su itekako svjesni toga.

Fiorentina je u nekoliko navrata nudila Vlahoviću novi ugovor jer žele ga zadržati i narednih sezona. Ovaj 21-godišnjak je stigao prije tri godine iz Partizana za svega dva miliona eura, a sada mu je cijena oko 40 miliona eura.

Vlahović sa Fiorentinom ima ugovor na još dvije godine, ali italijanski klub pokušava da produži saradnju i u novi ugovor ubaci otkupnu klauzulu po kojoj bi zaradili minimalno 80 miliona eura.

Međutim, pregovori Fiorentine i Vlahovića ne idu prema očekivanjima čelnika kluba jer srbijanski napadač očito nema namjeru da ostaje u Fiorentini i naredne sezone.

Iz Fiorentine su danas potvrdili da su pregovori oko novog ugovora propali i da je Vlahović odlučan da napusti klub prvom prilikom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vlahović nije prihvatio ogroman ugovor koji smo mu ponudili. Pokušavali smo mjesecima, ali gotovo je", rekao je predsjednik Fiorentine Rocco Commisso.

Mnogi vjeruju da će Fiorentina biti primorana prodati Vlahovića ove zime ili narednog ljeta jer ne žele sebi dopustiti da on ode bez obeštećenja na ljeto 2023. godine kada mu ističe trenutni ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi