Ponižen onim što je čuo Dušan Vlahović je rekao 'ne' i sva priča se tu završava
Foto - EPA

Nije želio ni čuti za takve uslove

Ponižen onim što je čuo Dušan Vlahović je rekao 'ne' i sva priča se tu završava

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Dušan Vlahović ponovo je tema u italijanskim medijima i ponovo se govori o njegovom odnosu s Juventusom. Stara dama pregovara s 23-godišnjakom o novom ugovoru, no Srbin nije pristao igrati za manju platu za duži ugovor, što mu je ponudilo rukovodstvo Bianconera.

Dušan Vlahović nema namjeru smanjiti platu kako bi potpisao produženje saradnje s torinskim Juventusom. To je jasno saopštio rukovodstvu kluba i osjećao se poniženo zbog onog što traže od njega.

Rukovodstvo Bianconera želi zadržati 23-godišnjeg napadača u svojim redovima. Smatraju ga bitnim dijelom projekta za budućnost, te su odlučili otvoriti pregovore o novom ugovoru.

Agent srbijanskog fudbalera Dušan Ristić stiže narednih dana na razgovore. Međutim, ono što će mu biti ponuđeno moglo bi dovesti do momentalnog prekida pregovora jer je Dušan već poprilično ponižen onim što su mu iz kluba pokušali staviti na papir

Dušan Vlahović je jedan od najplaćenijih igrača Stare dame. Plata mu je sedam miliona eura po sezoni, a rukovodstvo torinskog velikana ponudilo mu je smanjenje primanja na godišnjem nivou, ali duži ugovor od aktuelnog koji ga za klub veže do ljeta 2026. godine.

Oglasi

Dobio bi srbijanski fudbaler u tom slučaju istu cifru kao za aktuelni ugovor, ali bi ona bila 'razvučena' na koju godinu više i takva opcija se se nikako ne dopada sjajnom napadaču i on nema namjeru pristati na ovakav dogovor.

Tako vjerovatno ni dolazak agenta Ristića neće promijeniti ništa. Vlahović može uzeti mnogo više novca u nekim drugim klubovima, a ponovo se spominje njegov odlazak u Englesku.

U slučaju da ne dođe do dogovora o nastavku saradnje, Juventus će narednog ljeta saslušati ponude zainteresovanih klubova i započet će nova saga o odlasku Vlahovića iz kluba.

Torinski klub već razmišlja o zamjenama. 'Devetku' Stare dame ponovo bi mogao zadužiti španski napadač Alvaro Morata koji je u junu slobodan igrač, mada je bilo govora da će produžiti saradnju s Jorgandžijama do 2027. godine.

Morata je prva opcija za napad Juventusa. On je zaljubljen u torinski klub gdje je igrao četiri godine i u slučaju da Vlahović ode, iskusni Španac će preuzeti dres s brojem 9.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dušan Vlahović je među Bianconere stigao u januaru 2022. godine iz Fiorentine. Plaćen je nešto više od 80 miliona eura, a u 72 odigrane utakmice za Juve ima učinak od 27 golova i sedam asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi