Dušan Vlahović objavio poruku kojom je jasno poručio šta želi
Srbijanski napadač ima skroman učinak ove sezone i uveliko se priča o njegovom odlasku iz kluba (Foto: EPA)

Srbijanski napadač

Dušan Vlahović objavio poruku kojom je jasno poručio šta želi

Midhat Šljivak

Dušan Vlahović postigao je vodeći gol za Juventus protiv Seville u polufinalu Evropske lige, ali to nije bilo dovoljno Staroj dami za pobjedu jer je španski klub izborio produžetak nakon kojeg je slavio pobjedu od 2:1. Osporavani Vlahović odlučio je navijačima svog tima poslati poruku i poručio je kako bez poraza nema pobjede.

Dušan Vlahović ove sezone ne blista u dresu Juventusa. Srbijanski fudbaler ne opravdava uložena sredstva, ali razlog pada forme vjerovatno su i problemi s povredama koje je imao ove sezone.

Srbijanski napadač je često osporavan. Dosta je navijača torinskog kluba koji bi bez ikakvih problema potpisali njegovu prodaju. Ipak, Vlahović je u Torinu očigledno veoma sretan i vjeruje da će se u budućnosti klub vratiti na vrh.

Tako je nakon jučerašnjeg poraza u Sevilli 23-godišnji fudbaler poslao jasnu poruku svim navijačima. Bez poraza nema ni pobjede.

"Nema pobjede bez poraza. Ne možeš ustati, ako prvo nisi pao. Nema radosti bez bola. Ne postoji riječ odustajanje. Nikad! Do kraja Juve", poruka je Dušana Vlahovića.

Oglasi

Vlahoviću je gol protiv Seville bio 14. u ovoj sezoni u kojoj je odigrao 41 utakmicu. Međutim, igra Stare dame, ali i kompletnog tima je za zaborav i trofeji su ostali samo san.

Za mnoge je precijenjen i previše plaćen - Dušan Vlahović se sprema za još jedan ogroman transfer

Srbijanski napadač mogao bi napustiti torinski Juventus nakon samo godinu i po dana. Bianconeri nemaju ništa protiv prodaje srbijanskog fudbalera i već imaju određene planove za dovođenje zamjene za njega.

Dušan Vlahović je u januaru 2022. godine stigao u Juventus iz Fiorentine u transferu vrijednom više od 80 miliona eura. Ipak, tu cifru za sada nije opravdao u redovima najvećeg italijanskog kluba i rukovodstvo Stare dame sve ozbiljnije razmišlja da ga proda u ljetnom prijelaznom roku.

Vlahović navodno ne bi imao ništa protiv odlaska. Njemu je želja da igra u engleskog Premier ligi, a tamo ga navodno žele Arsenal, Chelsea i Manchester United.

"On zaista želi doći u Englesku i Premier liga je realna opcija. Ako se Juventusu ponudi cifra koju su izdvojili za njega, oni će ga prodati. Vlahović bi mogao zablistati u Premiershipu", riječi su engleskog novinara Graema Baileyja.

Oglasi

Juventus već ima zamjenu za srbijanskog fudbalera. To je danski napadač Rasmus Hojlund iz Atalante za čije usluge će morati izdvojiti oko 40 miliona eura.

Rukovodstvo Bianconera morat će ekspresno reagovati u slučaju 20-godišnjeg fudbalera. Za njega vlada ogroman interes i Juventus jednostavno mora biti brži od svih drugih.

Interesantno je svakako da je Vlahović u januaru 2022. godine imao dogovor i s Arsenalom, ali se na kraju odlučio za transfer u Juventus, gdje je ukupno zabio 22 pogotka u 61 odigranoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, on je prethodno eksplodirao u dresu Fiorentine i privukao je ogromnu pažnju na sebe. Juventus je izdvojio 80 miliona eura za njegove usluge i kako stvari stoje, Bianconeri su se itekako pokajali.

Za mnoge ljubitelje fudbala i navijače torinskog velikana srbijanski napadač je precijenjen i smatraju da ne vrijedi toliko novca, a u nekim utakmicama koje je odigrao, stvarno je tako i izgledao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Nije pošteno da se "kola lome" na Vlahoviću. Nije on jedini zakazao u napadu Juventusa. Niko ne spominje Kostića, koje je puno slabiji i čije asistencije nedostaju za golove Vlahovića i društva. Takav je i Di Marija. Kieza je juče (protiv Sevilje) pogađao gledaoce umjesto gola, a pojedinci (poput Milika i Miretija) nisu zaslužili ni da igraju. Ni Alegri se nije proslavio, svi pomenuti su redovno nastupali, dok je (do povrede) Pogba grijao klupu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi