Vlahović zabio golčinu, a onda je sudija dobio poziv iz VAR sobe, Srbin će proklinjati Rabiota

Poništan mu pogodak

Vlahović zabio golčinu, a onda je sudija dobio poziv iz VAR sobe, Srbin će proklinjati Rabiota

Endin Čaušević

Juventus i Bologna igraju trenutno utakmicu drugog kola italijanske Serije A, a gosti trenutno imaju prednost u Torinu. No, detalj koji je obilježio dosadašnji dio utakmice desio se na startu drugog dijela, a u centru pažnje našao se Dušan Vlahović.

Juventus je oduševio na startu nove sezone Serije A jer je proteklog vikenda u gostima ubjedljivo pobijedio Udinese sa 3:0, ali već danas ekipa Maxa Allegrija vratila se starim navikama iz prošle sezone.

Naime, Bologna je u 24. minuti šokirala sve na Allianz stadionu kada je uspjela da povede sa 1:0.

Zirkizee je bio asistent, a Ferguson je uspio da zatrese mrežu Stare dame za vodstvo Bologne i veliko slavlje gostujućih navijača.

Juventus je krenuo po izjednačenje i do kraja prvog poluvremena imao je nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Oglasi

No, na startu drugog dijela Juventus dolazi do 1:1 kada je sjajan gol postigao Dušan Vlahović, no onda je sudija dobio informaciju iz VAR sobe koja je šokirala igrače i navijače Stare dame.

Gol Vlahovića je poništen zbog ofsajda, ali ne srbijanskog napadača već njegovog saigrača Adriena Rabiota.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Rabiot je bio ispred Vlahovića kada je šutirao loptu i sudije su zaključile da je Francuz smetao golmanu Bologne i da on nije zbog njega vidio loptu, a u tom momentu bio je u ofsajdu i na kraju je odlučeno da gol bude poništen.

Tu situaciju iz 52. minute utakmice možete pogledati OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kenny
ja golcine u pm
0 0
King_Kenny
...ja jos ne mogu da vjerujem kako je Bologna pokradena za penal u 71.minuti kada nokon sto je golman Juventusa odbio loptu nakon suta,na nju natrcava igrac Bologne,a defanzivac Juventusa ga pokupi u petercu sa obje noge bez da je dotakao loptu ili isao na nju...znaci direktno na igraca da ga sprijeci da ubaci zicer u gol...sudija nista,a VAR se ni ne oglasava...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi